FOTO Nevjerojatna priča prirode na Jankovcu: Pogledajte prekrasne “skulpture” koje radi slap Skakavac

Park šuma Jankovac u svako je doba godine prelijepa na svoj način, a njena najveća posebnost je priroda. Prirodne ljepote ovog dijela Unesco Geoparka Papuk su nevjerojatne, a posjetitelji koji dođu zapravo ne mogu vjerovati da tako nešto postoji u Slavoniji. Šume, jezera, stijene, ne znaš što je ljepše i u koje doba godine.

Zimi je uistinu cijela ova jankovačka priča bajkovita, a kada se spoje zima i prve zrake proljetnog sunca onda je prizor potpuno nevjerojatan. Posebno se to odnosi na 30-metarski slap Skakavac koji je najljepši upravo u ovom čarobnom spoju. Naime, jedan dio slapa je zaleđen, a ispred zaleđenog dijela padaju kapljice predivne bistre vode koje u podnožju slapa, pri niskim temperaturama, stvaraju male prirodne “skulpture”. Unatoč hladnom vremenu, mnoštvo je posjetitelja proteklog vikenda “blicalo” fotoaparatima i mobitelima želeći uhvatiti što ljepši prizor. Naravno, i oko našeg aparata nije odoljelo.

20190224 1508301

-Kada mi pokušavamo fotografijama, pričama, video uradcima i mnoštvom drugog materijala pokazati svu tu ljepotu nije lako, ali ljudi kao da ne vjeruju da je to sve nalazi u središtu Slavonije. I onda, kada dođu i vide, ostaju zapanjeni. Da, to je Slavonija, to je Park prirode Papuk – kaže ravnatelj Parka Alen Jurenac.

Susreli smo posjetitelje iz cijele kontinentalne Hrvatske, svi su osmijehom koračali podno slapa i divili se, palo je mnoštvo selfija jer ovo se uistinu ne može vidjeti svugdje. “Slavonijo ‘ko te nije volio, ne zna što je izgubio!” (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”509719″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content