FOTO “PREKUL ZIMSKI FESTIVAL” Legendarni Jankovac pod grmljavinom topova i obranom vitezova

U jednom od najljepših dijelova UNESCO geoparka Parka prirode Papuk, Park šumi Jankovac, po prvi put je održan „PReKUL zimski festival“, a u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“.

Na festivalu su sudjelovali: Udruga vitezova Ružice grada, Dubovački streličari iz Karlovca i Mak teatar iz Zagreba. Kroz cjelodnevno druženje posjetitelji su mogli vidjeti streličarski turnir, vatrene vitezove kao i Legendu o Snježnoj princezi. Kroz ovaj festival promiče se kulturno – povijesna baština Parka prirode Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta. Festival je uz mnoštvo posjetitelja iz cijele Slavonije posjetio i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, kao i ravnatelj Park prirode Papuk, Alen Jurenac.

IMG 0746
foto: vpz.hr, K. Toplak

 

Projekt „Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”509204″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content