FOTO Užurbano teku radovi na budućoj hali Viroexpa: Uređuje se unutrašnjost, vanjska fasada…

Radovi na multifunkcionalnoj hali u kojoj će se ove godine održavati 24. izdanje međunarodnog sajma Viroexpo pomalo se privode kraju. Dvadesetak dana prije početka sajma radnici tvrtke Gradba d.o.o. neumorno rade od jutra do mraka, postavljen je krov, unutrašnjost se uređuje i zagrijava, završava se i vanjska fasada te glavni ulaz, a očekuje se da bi za koji dan počelo asfaltiranje prilaznih cesta i parkirališta.

MG 7032Sav izložbeni prostor vodećeg sajma u ovom dijelu Hrvatske, ali i regije, dvadesetak dana prije početka je rasprodan. Nova hala Viroexpa gradi se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije. Sajam će se u Virovitici održavati od 15. do 17. ožujka.

MG 7047Inače, na parceli između hale i planiranih bazena predviđen je prostor za veliko parkiralište.  Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica, a predviđena su oko 452 parkirališna mjesta.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma.

MG 7083 PanoOrganizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”509461″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content