Franjo Dukarić novi-stari predsjednik Udruge umirovljenika MO Podgorje, Josip Barčanac dopredsjednik

Franjo Dukarić novi je stari predsjednik Udruge umirovljenika Mjesnog odbora Podgorje. Odlučeno je to na redovnoj izbornoj i izvještajnoj Skupštini koju su održali u subotu u Mjesnom domu Podgorje. Za dopredsjednika izabran je Josip Barčanac, a tajnica ostaje Slava Validžić.

Udruga je u prošloj godini svoje aktivnosti temeljila na humanitarnom radu, kulturno-zabavnim i sportskim aktivnostima. Velik dio njihovih aktivnosti bio je obilazak bolesnih te starih i nemoćnih članova, posebice u vrijeme blagdana. Udruga je, također, tijekom godine organizirala brojne izlete za svoje članove, posjetili su Advent u Zagrebu, odmarali u Daruvarskim i Bizovačkim toplicama te hodočastili u Mariju Bistricu i Ludbreg. Tu su i neizostavna druženja i posjete drugih umirovljeničkih udruga s područja županije. Članovi Udruge sudjelovali su i na natjecanju u Starim sportovima održanim u Vukosavljevici, gdje su u disciplini nošenja košare na glavi osvojili 1. mjesto. Jednako tako, na festivalu sportske rekreacije žena RH u Šibeniku članice Udruge osvojile su zlato u disciplini bacanja koluta.

IMG 1788

-Ovako uspješnu godinu želimo imati i ove, 2019. pa ćemo organizirati brojne aktivnosti za članove. Nastavit ćemo s obilascima bolesnih i nemoćnih članova, pokušati ćemo organizirati hodočašća u Mariju Bistricu i Ludbreg te u Voćin i druga svetišta ovisno o financijskim mogućnostima. Nastavit ćemo sa suradnjom s drugim udrugama umirovljenika s područja županije te ćemo sudjelovati u različitim natjecanjima starih sportova i starih seoskih igara, kao i ostalim događanjima na koja nas pozovu – istaknula je tajnica Udruge Slava Validžić, koja je zbog spriječenosti predsjednika zbog bolesti, iznjela izvješća o radu, financijski i plan rada za 2019. godinu.

IMG 1779

Na Skupštini su uručene zahvalnice dugogodišnjim članovima Udruge Štefaniji Podgornik i posthumno Antunu Podgorniku.

Skupštini su, uz članove i predstavnike brojnih umirovljeničkih udruga, nazočili i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac i predsjednik Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić, koji su pohvalili rad Udruge, zaželjeli brzo ozdravljenje predsjedniku Dukariću te Udruzi poželjeli uspješan rad i podršku u ovoj godini. (www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)

[g-gallery gid=”509024″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content