GRAĐANI ODRŽAVAJTE SVOJE PARCELE Kreću pojačane aktivnosti komunalnog redarstva i Grada Virovitice

Jedna od tema sastanka kojem su u srijedu, 20. veljače nazočili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima te direktor Flore VTC Željko Iharoš, bila je pojačanje aktivnosti komunalnog redarstva na području cijelog grada. Cilj je da se smanji na najmanju moguću mjeru nepropisno odlaganje otpada, broj neodržavanih površina, kao i štetne radnje na javnim površinama.

Ovom prilikom gradonačelnik Kirin je za ožujak najavio i obilazak mjesnih odbora te održavanje zborova građana na kojima će se razgovarati upravo o ovim temama.

– Pozivamo sve građane da nam lokacije zapuštenih zemljišta prijave na besplatni broj Komunalnog info centra 0800-9995. Time ćemo dobiti stvaran uvid u problematiku, u suradnji s mjesnim odborima proći i dokumentirati sve zapuštene površine te usporediti s dosadašnjim podacima koje su nam dostavili mjesni odbori i građani, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Na sastanku je dogovoreno kako će se prvo krenuti s upozorenjima prema neodgovornim vlasnicima kako bi svoja zemljišta doveli u red, a ako to ne urodi plodom, primijenit će se čl. 69. Odluke o komunalnom redu prema kojem je kazna za neodržavanje površina 500,00 kuna.

Stoga se pozivaju svi vlasnici parcela da vode brigu o svojoj imovini jer će u protivnom troškovi biti znatno veći na račun neodgovornih vlasnika. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content