HOROR NA PAGU Otac bacio četvero male djece s balkona, dvoje u kritičnom stanju

Jutros u 6.47 sati policija je doznala da je muška osoba u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacila svoje četvero malodobne djece, piše vecernji.hr.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici i djelatnici hitne pomoći iz Paga i Novalje koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca, od kojih najmlađe ima tri a najstarije osam godina, prevezena su u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. Dvoje djece je teže ozlijeđeno te imaju frakturu lubanje, potvrdio je ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina. Jedno od dvoje teško ozlijeđene djece odmah će biti operirano, za drugo se još ne zna.

Obitelj je na Pag doselila iz unutrašnjosti, a neslužbene informacije govore da je otac otprije poznat policiji. Zamjenik državnog odvjetnika Radovan Marjanović izašao je na teren i rekao da nema informaciju da je počinitelj otprije poznat policiji te dodao da bi se događaj trebao oklasificirati kao pokušaj ubojstva.

Iako su prve informacije govorile da je do tragedije došlo zbog urušavanja balkona, ispostavilo da je za tragediju kriv otac. Muška osoba u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju utvrđuju se, a policija će poduzeti sve mjere kaznenopravne zašite djece koje su u njezinoj nadležnosti.

– Užasno mi je žao djece i uopće ne mogu vjerovati da se to maloj djeci može dogoditi – izjavila je ministrica Nada Murganić prije sjednice Vlade prenosi 24sata. Ministrica je još rekla da je obitelj došla iz Virovitice te je Centar za socijalnu skrb imao nadzor nad odnosima sa starijom kćeri iz prvog braka. (www.vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content