HPD Papuk ugostio planinare iz Zagreba, upoznali ih s ljepotama Bilogore

Kao i svake nedjelje planinari HPD Papuka su se okupili kod prvog virovitičkog ribnjaka kako bi obišli planinarsku stazu „Virovitički vidici“. Ništa neobično, jer se svake nedjelje od 10 sati okupljaju kod planinarske kućice „Brusovi“ te kreću na planinarske staze obroncima i šumama Bilogore.

No ove nedjelje su dobili goste planinare iz Planinarskog društva Susedgrad iz Zagreba. 18 zagrebačkih planinara odlučilo je prekrasan „proljetni“ dan provesti u društvu virovitičkih planinara sa kojima su obišli staze povrh mjesta Sveti Đurađ odakle se pružao predivan pogled na grad Viroviticu i prigradska naselja. Ugodna planinarska šetnja trajala je 3,5 sata nakon čega je uslijedio onaj „teži“ dio posla – odmor uz planinarski grah, „čašicu“ razgovora i još poneku čašicu.

IMG 3150
Foto: M. Ripli

Razmijenili su svoja planinarska iskustva i već dogovorili i slijedeći susret…posjet Virovitičana zagrebačkim gorama. Nakon ručka uslijedila je pjesma i ples, opet ugodno iznenađeni gostima koji su sa sobom, osim planinarske opreme ponijeli i gitaru. Bio je to prvi susret ova dva planinarska društva i, kako kažu, svakako nije bio i posljednji. (HPD Papuk)

IMG 3350
Foto: M. Ripli
IMG 3307
Foto: M. Ripli

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content