HZMO Od 1. ožujka novo radno vrijeme, građanima su na usluzi od 7 do 16 sati

Od 1. ožujka 2019. godine u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Virovitici te u ispostavi u Slatini i Orahovici radno vrijeme svakog radnog dana je od 7 do 16 sati. Iznimno u ljetnom razdoblju, od 15. lipnja do 31. kolovoza, radno vrijeme je od 7 do 15 sati. Iznimka je Ispostava u Pitomači, u kojoj radno vrijeme ostaje od 8 do 16 sati, a u ljetnom razdoblju (od 15. lipnja do 31. kolovoza) od 7 do 15 sati.

Predstojnik Područnog ureda u Virovitici Ivan Šemper je radi povećanja učinkovitosti rada i dostupnosti usluga Zavoda svim korisnicima s područja grada Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije predložio novo radno vrijeme te je ravnatelj Josip Aladrović, donijevši takvu Odluku, istaknuo da je misija Zavoda biti svim građanima na usluzi i omogućiti im lakši pristup uslugama, informacijama i podacima.

Također, valja podsjetiti na stalno unaprjeđenje i dostupnost elektroničkih usluga HZMO-a, poput:

• elektroničkog zapisa o radnopravnom statusu (tzv. e-radna knjižica)

• pokretanja pretkompletiranja podataka (usluga omogućava budućim umirovljenicima da 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za mirovinu o tome obavijeste Zavod kako bi se postupak kompletiranja podataka o stažu i plaći potrebnih za izračun mirovine obradio unaprijed)

• informativni izračun mirovine

• uvid u podatke o prijavama na osiguranje i odjavama s osiguranja

• uvid u podatke o stažu, plaći i osnovici

• uvid u podatke o drugom dohotku na koji se plaća doprinos za mirovinsko osiguranje

• e-Potvrde iz mirovinskog sustava

• Kalkulator doplatka za djecu.

Navedene usluge dio su elektroničkih javnih usluga u okviru projekta e-Građani dostupnih na internetskoj adresi www.gov.hr kao i preko službenih stranica Zavoda www.mirovinsko.hr.

HZMO je pozvao sve građane koji još nisu korisnici navedenih usluga da u poslovnicama Financijske agencije (FINA) zatraže jedinstveni elektronički identitet te podsjetio da se dodatne informacije mogu dobiti radnim danom od 8 do 16 sati, na infotelefonima Zavoda 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici Zavoda – www.mirovinsko.hr. (www.mirovinsko.hr, foto: google.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content