HZZ Područni ured Virovitica u obrazovanje nezaposlenih u studenom uključio 27 nezaposlenih osoba

S ciljem povećanja zapošljivosti i usvajanja novih znanja i vještina traženih na tržištu rada, HZZ Područni ured Virovitica kontinuirano provodi aktivnosti vezane za obrazovanja nezaposlenih.

S obzirom na velike potrebe za radnom snagom u djelatnosti građevinarstva te djelatnosti metala i brodogradnje HZZ Područni ured Virovitica je u obrazovanje nezaposlenih u studenom prošle godine uključio 27 nezaposlenih osoba. Obrazovanje je uspješno završilo 10 polaznika osposobljavanja za obavljanje poslova keramičara te 17 polaznika osposobljavanja za obavljanje poslova rukovatelja CNC stroja – tokarilice. Svim polaznicima obrazovanja HZZ Područni ured Virovitica je snosio troškove obrazovanja, troškove prijevoza i novčane pomoći za vrijeme obrazovanje kao i troškove potrebnih liječničkih pregleda. Polaznicima su u prostoru Područnog ureda Virovitica uručena i uvjerenja o stručnoj osposobljenosti koja će im biti uvedena i u e- radnu knjižicu.

Navedena obrazovanja provodilo je Pučko otvoreno učilište Aspekt iz Virovitice, a polaznici su kroz teorijski te praktični dio obrazovanja, koji se provodio kod poslodavaca s područja naše Županije, stjecali potrebna znanja i vještine koje će im uvelike povećati konkurentnost na tržištu rada.

Osim navedenih obrazovanja, HZZ Područni ured Virovitica započeo je s provođenjem programa učenja talijanskog, te njemačkog jezika (razina A1, A2) za 50 polaznika. Program traje do kraja ožujka 2019. a namijenjen je nezaposlenim osobama spremnim za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića. Programe učenja stranih jezika provodi Pučko otvoreno učilište Omega iz Virovitice. Završetkom učenja jednog od navedenih stranih jezika nezaposlene osobe će povećati svoje kompetencije potrebne za rad u toj djelatnosti.

Budući da je na području naše Županije značajno zastupljena i obućarska djelatnost, u obrazovanje nezaposlenih za obavljanje poslova šivača gornjišta obuće uključeno je 27 nezaposlenih osoba a za potrebe zapošljavanja naših poslodavaca iz obućarske djelatnosti. Navedeno obrazovanje provodi Pučko otvoreno učilište Omega iz Virovitice i Pučko otvoreno učilište Slatina a završetak je planiran krajem veljače 2019. (www.icv.hr, HZZ Područni ured Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content