Ivana Peradinović o tituli “miss fotogeničnosti”: Moja nošnja je bila najskromnija i baš zbog toga sam ju nosila s većim ponosom

Ivana Peradinović (24) iz Suhopolja članica je Kulturno umjetničke udruge Suhopolje i predstavljala je svoju udrugu i županiju na Izboru za najljepšu Slavonku u narodnoj nošnji i Vinkovcima gdje su je mediji proglasili missicom fotogeničnosti.

-Jednostavno je teško opisati riječima koliko je meni u Vinkovcima bilo prekrasno. Tamo smo došli zabaviti se i promovirati kulturnu baštinu našeg kraja, a kada sam proglašena za miss fotogeničnosti čak i oni naizgled najtvrđi članovi moje ekipe su pustili suzu. Nama svima to je veliki uspjeh, a meni osobno jedno neprocjenjivo iskustvo – oduševljena je Ivana te dodaje kako je ponosna na svoju nošnju.

received 292664294686062

-Nosila sam nošnju svoga kraja koja ima svoju povijesnu priču, istina bila je to najskromnija nošnja od svih ostalih, jedina ja nisam imala dukate na nošnji jer sam nosila našu, originalnu nošnju, “grofovsku” suhopoljskog kraja i jako sam ponosna što sam ju imala priliku predstaviti. Rekli su mi članovi komisije da se baš zbog jednostavnosti nošnje i osobnosti istaknula – rekla je Ivana, koja je ovu nagradu osvojila najsjajnijim dukatom, svojim osmijehom.

Ivana kaže kako je ovo za nju istinska kulturno-umjetnička priča.
-Meni definitivno nije bio važan taj nekakav izbor ljepote. Ja sam se cijelo vrijeme smijala, šarmirala publiku i uživala u svakom provedenom trenutku. S nekim djevojkama sam se sprijateljila, također i s direktoricom festivala i eto, za mene je to dovoljno. Posebno mi je drago zbog mog društva iz Suhopolja koje se svojski trude u radu društva i ovakva im nagrada jako puno znači – zaključila je Ivana. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content