KVALITETNIJA I BOLJA SKRB Pacijentima u Virovitici uskoro će biti na raspolaganju uređaj za magnetsku rezonancu

U petak, 1. ožujka, u 16.45 sati u Općoj bolnici Virovitica pustit će se u rad uređaj za magnetsku rezonancu. Radi se o uređaju za magnetnu rezonancu 1.5T (MR uređaj) čija ukupna vrijednost iznosi 7.985.750 kuna.

– Magnetska rezonanca pomoći će da pacijenti koji se liječe u virovitičkoj bolnici imaju kvalitetniju i bolju skrb i njegu, a na tome posebnu zahvalu upućujem i potpredsjedniku Vlade RH i ministru Tomislavu Tolušiću. Započeli smo projekt izgradnje Dnevne bolnice, a u tijek radova se svi mogu uvjeriti na području OB Virovitica. Nabavili smo novu i modernu opremu za naše odjele. Osim što će naši stanovnici imati puno bolju i kvalitetniju uslugu i naši liječnici će tako moći kvalitetnije i još bolje obavljati svoj posao – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović na sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

Prilikom predstavljanja nove opreme koja je kupljena kroz projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” i kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija, zadovoljstvo je istaknuo i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

– Drago mi je da se Vlada Republike Hrvatske brine za virovitičku bolnicu, mimo novca iz EU fondova. Za Božić 2017. došao je novi CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna, a prošle godine za Božić magnetska rezonanca vrijedna 8 milijuna kuna. Mislim da nitko u Virovitici prije dvije tri godine, možda, nije mogao niti sanjati da će Opća bolnica Virovitica imati tu mogućnost. Mislim da su to stvari koje spašavaju živote i da će pomoći našim građanima da dođu što prije do kvalitetnije zdravstvene skrbi – rekao je Tomislav Tolušić.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin također je izrazio zadovoljstvo zbog ulaganja koja će osigurati kvalitetnu i brzu zdravstvenu uslugu.

– Izgradnjom novih kapaciteta virovitička Opća bolnica ponudit će još bolju i kvalitetniju uslugu i skrb svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije, ali i ostalima koji gravitiraju našoj bolnici. Nabavkom nove suvremene opreme povećat će se kvaliteta zdravstvenih pregleda, kao i broj prijema pacijenata – rekao je gradonačelnik Kirin. (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content