Obavljen tehnički pregled dijela građevine za vodoopskrbnu visoku zonu Velika Črešnjevica, Sedlarica, Turnašica

U prostorijama tvrtke Vodakom d.o.o. obavljen je tehnički pregled za dio građevine projekta izgradnje „Vodoopskrbne visoke zone naselja Velika Črešnjevica, Sedlarica, Turnašica.“ Radovi za taj projekt započeli su u travnju 2018. godine, a projekt se sufinancira iz redovitih sredstava Hrvatski voda te iz proračuna Općine Pitomača kao i tvrtke Vodakom d.o.o., ukupan iznos investicije je 6.232.755,63 kuna. Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata Radnik d.d. iz Križevaca i Bistra d.o.o. Đurđevac.

U narednom periodu slijedi izdavanje uporabne dozvole od Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša za funkcionalnu cjelinu 1 ovog projekta za koji je i obavljen tehnički pregled. Po izdavanju uporabne dozvole svim vlasnicima objekata na projektnom području izgradnje će biti omogućen priključak na javni vodoopskrbni sustav kojim upravlja tvrtka Vodakom d.o.o. iz Pitomače. Kako je s ovim tehničkim pregledom završen jedan dio izgradnje trenutno su u tijeku radovi za preostale dvije dionice pa stoga i svi ostali vlasnici objekata uskoro mogu očekivati mogućnost priključka na novoizgrađeni vodoopskrbni sustav.

U ovoj fazi radova izvedeno je oko 6,5 km cjevovoda te jedna crpna stanica u naselju Sedlarica, a uz projekt je svim vlasnicima objekta omogućena pripreme priključka na vodoopskrbni sustav što u konačnici znači znatno manja cijena radova za sve one koji se žele priključiti na novoizgrađeni sustav vodoopskrbe. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content