Policija otkrila detalje prometne nesreće u Cabuni u kojoj je smrtno stradao suvozač

Neoprez je uzrok prometne nesreće koja se dogodila u petak, 22. veljače, a u kojoj je život izgubio suvozač u osobnom automobilu.

– Prometna nesreća se dogodila, kada je 64–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom slatinskih registarskih oznaka Ulicom Pavla Radića, smjerom istok-zapad, gdje je dolaskom do kbr. 28, započeo radnju skretanja ulijevo na kolni ulaz, a da pritom nije propustio sva vozila koje se u tom trenutku kretala iz suprotnog smjera, odnosno u tom trenutku je iz suprotnog smjera naišlo vozilo slatinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnji vozač, pri čemu je u kočenju došlo do udara u desnu bočnu stranu vozila koje je oduzelo prednost prolaska i skretalo na kolni ulaz, nakon čega su oba vozila odbačena u putni kanal – izvjestila je PU virovitičko-podravska.

U prometnoj nesreći putnik u vozilu kojim je upravljao 64 – godišnji vozač poginuo je na mjestu, dok je vozač lakše ozlijeđen. Provedenim alkotestiranjem, 45 – godišnji vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0.46 promila, dok 64 – godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Protiv 64 – godišnjeg vozača, slijedi kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content