POTPISAN UGOVOR Gradina će kroz godinu dana dobiti dječji vrtić, uskoro kreće izgradnja

U prostorijama Općine Gradina danas (četvrtak) je potpisan zaista hvalevrijedan ugovor, a riječ je o izgradnji Dječjeg vrtića na području općine Gradina, kroz mjeru Ruralnog razvoja 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede, u vrijednosti 4.624.000 kuna. Novi vrtić moći će pohađati 44 djeteta, a zaposlit će se i 6 osoba.

– S velikom srećom i zadovoljstvom obavještavam da će se toliko iščekivani dječji vrtić graditi u našem središtu i da će zadovoljiti potrebe naših mladih obitelji – rekao je u uvodnom dijelu Marko Ajček, načelnik Općine Gradina te objasnio što ova izgradnja znači za samu Općinu i obitelji s malom djecom, koja više neće morati koristiti baku kao “servis”.

gradina vrtic 2

-Smatram da sama socijalizacija djece, kada uče jedni od drugih, da je puno bolja “od bake i djeda” koji također pomažu, ali će biti puno kvalitetnije ako se odgoj bude vršio u vrtiću jer tamo će biti zaposlene stručne osobe – pojasnio je načelnik Ajček.

Nakon jednog perioda stagnacije, u općini Gradina ponovno je započeo demografski boom, što je posebno izraženo u posljednjih godinu dana, a načelnik očekuje takav trend i u narednom periodu.

gradina vrtic 1

-Obnovljena je i škola, zatim ambulanta od strane Virovitičko-podravske županije, a izgradnjom dječjeg vrtića zatvorit ćemo taj krug u kojem će se sve nalaziti unutar sto metara – zaključio je M. Ajček.

Ugovor o izgradnji dječjeg vrtića u Općini Gradina potpisan je s tvrtkom Roje Gradnja d.o.o. iz Vukovara.

-Predviđeni rok za izgradnju je 12 mjeseci, ali zahvat na tom predmetnom projektu trebao bi se skratiti za barem 30% vremenski. Objekat je montažni, a dosta je pažnje posvećeno ekološkoj i energetskoj učinkovitosti. Općina će dobiti zaista moderan i kvalitetan objekat koji će dugoročno moći poslužiti za već spomenute namjene – rekao je Željko Markić, direktor tvrtke Roje gradnja d.o.o.

gradina vrtic 5

Izgradnju vrtića u samom projektnom začetku podržao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

-Izuzetno me raduje činjenica da će se uskoro u Gradini realizirati i ovaj projekt, koji je od izuzetnog značaja za ostanak mladih obitelji u ruralnim krajevima – istaknuo je Andrović.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content