NOVE PROMETNICE OLAKŠAT ĆE ŽIVOT GRAĐANIMA Krenuli radovi na uređenju prometne zone oko “Brlića” u Virovitici

U središtu Virovitice krenuli su radovi na još jednom važnom projektu – uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Tvrtka Ceste d.d. Bjelovar započela je s radovima na spojnoj cesti Berislavićeva – Gundulićeva. Što se tiče prometovanja u tom dijelu, nastojat će se da se promet što je više moguće odvija nesmetano.

Prometnim elaboratom uređenja zone oko škole riješene su kritične točke prometovanja, a radi se o križanjima stambenih i sabirnih ulica, kao i o boljoj povezanosti pješaka iz tzv. “Kraševog naselja” sa školom.

IMG 6151 Custom

Raskrižja su rješavana kružnim tokovima, dok je pješačka komunikacija riješena dodanim pravcem nogostupa. Radi se o rekonstrukciji četiri raskrižja, od kojih su tri riješena uvođenjem kružnog toka, a jedno je semaforizirano.

Radove su danas (utorak) obišli gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, njegov zamjenik Damir Marenić i pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice Kristijan Sabo.

IMG 6148 Custom

– Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić pohađaju učenici od 1. do 8. razreda iz cijelog istočnog područja grada. Uz školu je smještena i sportska dvorana u kojoj se održavaju redovni treninzi većine klubova u gradu, ali i brojne sportske te kulturno-zabavne manifestacije. Cilj nam je realizacijom ovog projekta doprinijeti većoj sigurnosti školske djece, kao i ostalih sudionika u cestovnom prometu – istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

OKO IBM Custom
foto: virovitica.hr

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a sufinancira ga Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u vrijednosti 5,1 milijun kuna plus PDV. Polovicu iznosa financira Nacionalni program, a drugu polovicu Grad Virovitica.

-Prijavili smo ovu cestu iz sigurnosnih razloga, ponajprije zbog naših najmlađih sudionika koji gravitiraju prema Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić i sportskoj dvorani kako bi ih maknuli s prometnica i omogućili sigurniji promet ne samo pješacima nego i automobilima koji ovdje prolaze – naglasio je Kirin.

IMG 6126 Custom

Za vrijeme trajanja radova vladat će “posebna” pravila.

-Ovim putem molim sugrađane da budu malo strpljivi i da, ako nije nužna sila izbjegavaju ove pravce. Nastojat ćemo završiti radove u što kraćem roku, a kad sve bude gotovo dobit ćemo prekrasne prometnice koje će olakšati život ne samo građanima koji žive u neposrednoj blizini već i svim ostalima koji putuju prema ovom dijelu grada – zaključio je Kirin.

(www.icv.hr, ts, virovitica.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”508228″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content