PReKUL ZIMSKI FESTIVAL Zavirite u tajanstveni svijet mračnog srednjeg vijeka

U jednom od najljepših dijelova općine Čačinci i Parka prirode Papuk, Park šumi Jankovac, 24. veljače, po prvi puta će se održati „PReKUL zimski festival“ a u sklopu projekta „Geo priče UNESCO geoparka“.

„PReKUL festival“ je festival promicanja kulturno – povijesne baštine PP Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta. Jedinstvena je to turističko-kulturno-povijesna priča koja posjetiteljima nudi priliku da zavire u tajanstveni svijet mračnog srednjeg vijeka, iznimno atraktivna, ali i organizacijski itekako zahtjevna manifestacija.
Na festivalu sudjeluju Udruga reda vitezova Ružice grada, Dubovački streličari iz Karlovca i Mak teatar iz Zagreba.

U nedjelju će tako na Jankovcu šumom opet odjekivati gromoglasni udari topa, zveket mačeva i buzdovana, fijuk strijela i topot konja… Posjetitelji će moći osjetiti i “živu povijest na srednjovjekovnom sajmu”, provjeriti svoje viteške vještine te na “krilima glazbe” otputovati u srednji vijek, dok će oni najmlađi moći uživati u prikazu legende o Snježnoj princezi i predstavi žonglera Maka.

Program:
11:00 Otvaranje PReKUL zimskog festivala
12:00 Makovi lakrdijaši-Mak teatar – program za djecu
13:00 Srednjovjekovni streličarski turnir – nastup udruga
14:00 Legenda o Snježnoj princezi – glavna borba dana neispričana legenda o snježnoj princezi i vitezovima
15:00 Streličarski turnir za posjetitelje
16:00 Makovi lakrdijaši-Mak teatar
17:00 Vatreni vitezovi – borba vitezova s vatrom

„PReKUL zimski festival“ sastavni je dio projekta Geo priče UNESCO geoparka, a financiran je sredstvima Europske unije u sklopu navedenog projekta. (www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content