Priopćenje GO HDZ Orahovica na tiskovnu konferenciju HSS Orahovica

Priopćenje GO HDZ Orahovica na tiskovnu konferenciju HSS Orahovica prenosimo u cijelosti:

Kada smo čuli da HSS saziva tiskovnu konferenciju očekivali smo da će se HSS grada Orahovice ograditi od nečasnih radnji svoje predsjednice odnosno gradonačelnice Petin, za što ju je prijavio predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica (SDP), ili će nam gradonačelnica Ana-Marija Petin pojasniti za što ju je to prijavio predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica (SDP). Umjesto toga ona je javno, putem medija, pozvala stranku tog istog predsjednika na nastavak daljnje suradnje. Sada je samo pitanje kakve bi nečasne radnje ta daljnja suradnja sadržavala jer je očito da tu više povjerenja nema. Nadamo se da su u SDP-u toga svjesni i da svoj obraz neće, u ime nekih nečasnih radnji, samo tako prodati jer u svim demokratskim zemljama prestanak suradnje jedino je normalno rješenje.
Da podsjetimo, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća svi vijećnici, a i slušatelji u izravnom prijenosu na radio Orahovici, mogli su čuti da vladajuča koalicija ne funkcionira što je iznio predsjednik Gradskog vijeća, Radoje Medenica (SDP) kazavši da ga gradonačelnica ne želi primiti na razgovor, da mu je zabranjen odlazak na Radio Orahovicu, da mu u gradskoj upravi ne smiju dati informacije koje traži i da je spreman na nove izbore!
Toga su svjesni i građani Orahovice koji se već danas u kuloarima klade oko toga za koliko će se prodati SDP kako bi ostao i dalje u koaliciji ili nju nastavio podržavati. Koga će se iz njihovih redova prvo zaposliti, koje poslove namjestiti ili će možda iz redova HSS-a imenovati nove direktore pa će im onda taj pomagati u istome ili sličnome.

Ako na sve navedeno dodamo da je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća potvrđena informacija o razlazu zamjenika gradonačelnice, gosp. Dalibora Fofonjke, sa gradonačelnicom Petin te isti navodno više ne obnaša dužnost zamjenika gradonačelnice jasno je da vlast u Orahovici više ne funkcionira. E sada da je poštenja i da je gradonačelnici Petin stalo do svojih građana dala bi ostavku na svoju dužnost i prepustila vlast onima koji znaju vladati na dobrobit svojih građana. Tako bi Orahovicu uskoro ponovno počeli nazivati „malom Švicarskom“ jer danas više liči na „malu Siciliju“.

S obzirom da naše gradonačelnice nema više u Orahovici, već većinu vremena provodi u Zagrebu, te da vidimo da ne funkcionira niti koalicija HSS-SDP, nema više ni zamjenika gradonačelnice te nema komunikacije sa predsjednikom Gradskog vijeće niti sa vijećnicima, sada bi nam još samo trebalo da se gradonačelnica Petin kandidira na izborima za EU parlament pa da je stvarno uopće više ne bude u Orahovici! Nadamo se da neće niti prijeći u stranku BM365 !!
Ipak vjerujemo da joj to neće pasti na pamet !!?

Sada postavljamo vrlo jednostavno pitanje: Tko će voditi grad?
Na pragu smo najvećih projekata i ulaganja u grad Orahovicu, ali si postavljamo pitanje kako će sve to biti realizirano kada ključne osobe ovoga grada ne funkcioniraju međusobno, a gradonačelnica je ionako više u Zagrebu nego u Orahovici. Ne treba zaboraviti činjenicu ukoliko se napravi greška u projektu, da će se sav novac morati vratiti, naravno na štetu Grada i svih građana Orahovice, što bi ostavilo dugoročno prilično velike posljedice.
Da ne bude sve u negativnom tonu na kraju koristimo ovu prigodu da se javno zahvalimo Vladi RH i Virovitičko-podravskoj županiji u kojima je na vlasti HDZ na pomoći u ostvarenju največih gradskih projekata, ali i gradonačelnici Petin što se pohvalila navedenim projektima te projektima koje je započela prošla vlast na čelu sa HDZ-om. Da je bar bilo tako kada je na vlasti u državi bio SDP i HSS. Tada u Orahovicu ni slučajno nije mogao zalutati niti jedan veći projekt. Za razliku od tada kada su lokalni oporbenjaci podmetali noge Gradu Orahovici mi sve ovo vrijeme lobiramo kod svojih stranačkih prijatelja u Zagrebu i Županiji da pomognu našem gradu, a da je tako i da smo u tome uspjeli govore i brojni odobreni projekti s njihove strane. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content