Recro Bike servisne stanice, uređenje vidikovca, edukacija „Mikeški jestvenik“ samo su neki od projekata Turističke zajednice grada Virovitice u 2018. godini

Skupština Turističke zajednice grada Virovitice održala je u ponedjeljak, 25. veljače redovnu izvještajnu sjednicu. Sjednicu je otvorio predsjednik Turističke zajednice, gradonačelnik Ivica Kirin koji je prigodnim govorom pozdravio prisutne, dok je direktorica Turističkog ureda Katarina Đurđević podnijela izvještaj o radu Turističke zajednice grada Virovitice za 2018. godinu.

IMG 9147
Foto: M. Bašić

Uz organizaciju mnogobrojnih manifestacija kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera, Turistička zajednica je i značajno povećala prihode temeljem ostvarenih potpora na natječajima Hrvatske turističke zajednice u ukupnom iznosu od 285.000 kuna. Ostvarenim potporama, s ciljem razvoja cikloturizma, postavljene su četiri Recro Bike servisne stanice opremljene alatom za popravak bicikala, pumpom za gume te solarnom pločom koja omogućava punjenje mobitela te servis i po mraku. Servisne stanice postavljene su na sljedećim lokacijama: na 1. Virovitičkom ribnjaku, kod Park & Shop centra, kod Sportske zajednice grada Virovitice te na terenima VeGeŠKe.

IMG 9153
Foto: M. Bašić

S ciljem promocije eno ponude destinacije i u suradnji s Udrugom vinogradara i voćara Sv. Vinko Virovitica, postavljena je nadstrešnica s klupama i stolovima na vidikovcu u Svetom Đurađu te je nabavljeno deset novih izložbenih štandova koji će se koristiti za potrebe održavanja sajmova. Odobrenim potporama financirana je i edukacija za nositelje ugostiteljske ponude pod nazivom Mikeški jestvenik, a s ciljem unaprjeđenje dostupnosti turističkih informacija, postavljen je i interaktivni LCD totem info kiosk u samom centru Virovitice. Također, sponzorirane su manifestacije Rokovo, Prosinac u gradu i Burza malih vlakova.

IMG 9159
Foto: M. Bašić

Na skupštini je usvojeno Izvješće Nadzornog odbora Turističke zajednice grada Virovitice za 2018. godinu, Izvješće o radu Turističke zajednice, Godišnje financijsko izvješće za 2018. godinu, Završno financijsko izvješće neprofitnih organizacija te Izvješće o radu Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Virovitice za proteklu godinu. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content