SOCIJALNA SAMOPOSLUGA – DUĆAN DOBRIH DJELA “Živim sam i da nema Socijalne samoposluge, ne znam kako bih preživio“

U današnje vrijeme tehnološkog napretka, modernizacije, robotike, brzih internetskih veza, skupih auta i mobitela veličine dlana, teško je prihvatiti da postoje i oni koji nemaju te „stvari koje život znače“ i koje određuju određeni stalež.

Pogleda li se s te točke gledišta, gotovo je nemoguće povjerovati da postoje osobe i obitelji koje nemaju mogućnost priuštiti si osnovno: hranu, odjeću i higijenske potrepštine.

A ima ih, i to mnogo koji su u potrebi. Svaka suza osobe u potrebi znači alarmantno stanje u Crvenom križu u sklopu kojega djeluje Socijalna samoposluga “Djelo ljubavi”. Mnogo je korisnika socijalne samoposluge te zbog toga police stalno moraju biti pune.

 

– Puno mi znači to što mogu doći ovdje i uzeti si što mi treba. Ja živim sam, nemam nikoga, snalazim se kako mogu. Raduje me sve što dobijem ovdje jer da nema Socijalne samoposluge, ne znam kako bih preživio.

crveni 1 Custom

Zbilja sam im zahvalan na tome – istaknuo je jedan korisnik samoposluge. S obzirom da živi sam, njemu su potrebni obroci koje može pojesti, kaže, bez previše „nakuhavanja“. -Volio bih kada bi bilo više konzervirane hrane ili mesnih doručaka – rekao je.

Upravo to je ono što nedostaje u samoposluzi. Bilo bi dobro kada bi se na policama našlo i malo više konzerviranoga voća i povrća poput mahuna, graha, graška, breskvi ili ananasa – ističu volonteri Socijalne samoposluge te dodaju kako su uvijek dobrodošle higijenske potrepštine, gelovi za tuširanje, šamponi i stvari za bebe i malu djecu, a kojih uvijek nedostaje.

Kako bi Socijalna samoposluga i dalje imala pune police, redovito se brinu građani velikog srca, škole i vrtići te vrijedni volonteri Gradskog društva Crvenog križa. Oni odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi sudjelovali u akcijama kojima prikupljaju namirnice.

Jedna takva akcija održana je prošlog vikenda u KTC-u, u kojoj je u samo jednom danu prikupljeno čak 679 kilograma hrane i higijenskih potrepština, što je izniman uspjeh. Važno je napomenuti kako će biti još takvih akcija u kojima će se građani ujediniti s volonterima kako bi obrisali suze s mnogih lica obitelji u potrebi. I to uz pomoć nekoliko konzervi, pelena, šampona i drugih sitnica koje su osobama u potrebi pravo blago. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content