Tražite neku posebnu knjigu ili želite “upecati” nešto za odmor? Ispred virovitičke knjižnice održava se sajam rabljenih knjiga

Ljubitelj ste književnosti, volite se opustiti uz dobru knjigu ili jednostavno volite zaviriti i vidjeti što ima u ponudi knjiga? Onda imamo pravu vijest za vas – ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održava se sajam rabljenih knjiga. Šator postavljen ispred Gradske knjižnice mami prolaznike niskim cijenama, a natpis „Sve po 5 kuna“ privući će svakog potencijalnog kupca knjiga.

U na ovakvim sajmovima može se pronaći mnogo toga zanimljivoga, od klasičnih djela svjetske književnosti, ljubavnih romana, poučnih knjiga, zbirnih djela do raznih udžbenika i bojanka za djecu. Da knjiga neće umrijeti, potvrđuju ljudi koji neprestano ulaze u šator zaviriti u kutije prepune knjiga.

IMG 20190227 103444 Custom

-Volim čitati knjige. Vikend je vrijeme za mene, tada pospremim kuću, napravim sve što je potrebno i sjednem čitati knjigu. Ponekad pročitam i dvije, ovisno o tematici – istaknula je Virovitičanka koja je došla provjeriti može li na sajmu pronaći naslov za sebe.

Svatko ima nešto što ga osobito zanima, a za specifično područje književnosti ili znanosti potrebno se, oko pronalaska knjige, malo i pomučiti. To zahtjeva obilaženje malih sajmova poput ovoga, većih poput Interlibera, internetskih aukcija ili „njuškanje“ po antikvarijatima . Upravo na ovakvim malim štandovima, ponekad se skriva upravo ono što godinama tražite.

-Zanima me posebna tematika za koju ne nalazim mnogo literature. Ne preostaje mi ništa druge nego tražiti na ovakvim sajmovima – istaknuo je još jedan posjetitelj sajma. (www.icv.hr, lmh; foto: L. Martinko Hock)[g-gallery gid=”509903″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content