U požaru izgorio krov obiteljske kuće, Slatinčani odmah priskočili u pomoć

Prošle noći došlo je do požara na obiteljskoj kući u Slatini (Ulica lipa 87). U požaru je uništen dio krovišta kuće te stropa u dnevnom boravku, a šteta bi bila i veća da nije bilo brze intervencije djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Slatina, koji su požar “brzinski” ugasili.

Za vrijeme izbijanja požara u kući su boravile dvije starije žene, majka Marica Kajzer (86) i kćer Božica Srbić (60).

– Probudila me je lupa na tavanu i zvala sam sestru. Prvo sam mislila da je nešto sa strujom, ali kad je došla moja sestra vidjeli smo da se s tavana dimi. Zvali smo susjeda koji je telefonom nazvao vatrogasce, a mi smo se sklonile kod drugog susjeda, bilo nas je strah. Vatrogasci su odmah došli i gasili su, kako su rekli, vatru na tavanu – priča kćer Božica.

IMG 4157 Custom

Majka Marica kaže da je, najvjerojatnije, do požara zbog toga što je dimnjak bio preblizu krovne grede, te je zbog visoke temperature došlo do zapaljenja iste. Inače, obije žene imaju malu mirovinu i teško su pokretne, pa im u poslovima oko kuće i cijepanju drva za grijanje pomažu volonteri slatinskog Crvenog križa, koje smo zatekli u raščišćavanju posljedica požara.

Kontaktirali smo ravnatelja Crvenog križa Slatina Vladimira Jelenčića.

– Od jutros smo u akciji pomoći oko čišćenja i iznošenja opožaranih stvari iz kuće. Danas ćemo postaviti ceradu preko dijela krova koji je u požaru uništen, a ovih dana ćemo krovište potpuno popraviti. Grad Slatina će nabaviti sav potreban materijal, a naši će volonteri popraviti krov. Centar za socijalnu skrb Slatina već je kupio novu peć, koju ćemo danas dovesti i postaviti da se ove dvije nesretne gospođe imaju na čemu grijati – rekao nam je ravnatelj Jelenčić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”505590″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content