U Velikom Rastovcu obilježena 29. obljetnica osnivanja i rada HDZ-a Općine Crnac

U Vatrogasnom domu u Velikom Rastovcu u subotu 2. veljače, svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka i rada Hrvatske demokratske zajednice općine Crnac. Obljetnici su, između ostalih, nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Crnac Mato Damjan te predsjednica Temeljnog ogranka HDZ-a Veliki Rastovac Marija Čunko Fridl, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Virovitičko-podravske županije Marko Teskera i predsjednik Općinske organizacije Mladeži HDZ-a općine Crnac Boris Kovačević te brojni predsjednici i zamjenici gradskih i općinskih odbora HDZ-a, općinski načelnici i njihovi zamjenici…

Prisutne je u ime domaćina na početku pozdravila predsjednica Temeljnog ogranka HDZ-a Veliki Rastovac Marija Čunko Fridl izrazivši zadovoljstvo što je Vatrogasni dom ispunjen do posljednjeg mjesta, ali i sreću što se mladež okupila u velikom broju te istaknula kako je to dokaz koliku potporu HDZ ima u općini Crnac.

IMG 6265

O radu Općinskog odbora HDZ- a Općine Crnac govorio je njegov predsjednik i načelnik Općine Crnac Mato Damjan podsjetivši na dane osnutka stranke naglasivši da je u Velikom Rastovcu osnovan prvi temeljni ogranak na području bivše općine Orahovica i drugi na području Virovitičko podravske županije. Naglasio je da je samo u protekloj godini odrađeno desetak kapitalnih projekata od kojih je izdvojio izgradnju ceste Suha Mlaka – Zvonimirovac, izgradnju pješačkih staza i parkirališta vrijednih dva milijuna kuna, ali i brigu o udrugama čiji je rad sufinanciran s pola milijuna kuna te provedbu projekta „Zaželi“ koji je omogućio nova zapošljavanja.

IMG 6247

Na kraju je burnim aplauzom pozdravljena činjenica da će Općina od ove godine za svako novorođeno dijete osigurati 5.000,00 kuna. Naveo je i projekte za 2019. godinu, prije svega izgradnju dječjeg vrtića i dječjeg igrališta vrijedne preko tri milijuna kuna, završetak izgradnje pješačkih staza i izgradnju pješačkih mostova vrijednih preko milijun kuna, energetsku obnovu doma u Crncu u vrijednosti gotovo milijun kuna te milijun kuna za mjesni dom u Suhoj Mlaki.

IMG 6301

Prisutnima se je obratio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.
Ulažemo u zdravstvo, poljoprivredu ponajviše kroz sustave navodnjavanja, u gospodarstvo kroz poduzetničke inkubatore, ulažemo u školstvo i osiguranje kvalitetnih uvjeta našim učenicima i studentima. U najvećem broju projekata na području jedinica lokalne samouprave sudjeluje upravo Virovitičko-podravska županija, da li kroz njihovu izradu ili sufinanciranje. Mi smo uvijek tu kada nas trebate, a tako će biti i ubuduće u cilju razvitka naših općina, rekao je Žužak dodavši da je stranka do polovine svog mandata ostvarila gotovo sve zacrtane projekte koje je prezentirala u kampanji.

Na kraju se nazočnima obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić te uz poseban pozdrav utemeljiteljima podsjetio na dane osnivanja, posebice kako bi mladima naznačio koliko je hrabrosti, muke i truda uloženo u obranu zemlje, izlazak iz komunističkog sustava te izgradnju razrušene zemlje.

IMG 6323

Danas nam je cilj blagostanje. Taj put je dostižan i nećemo ga propustiti bez obzira što nas oporba raznim podmetanjima i medijskim spinovima pokušava omesti. Ipak ljudi prepoznaju tko je odgovoran i radi, a tko „prodaje maglu“ i populizam te ne nudi nikakva rješenja i nikakvu alternativu. Radit ćemo i dalje na decentralizaciji kako bi proračun i Općine Crnac i ostalih naših jedinica lokalne samouprave bio još veći, istaknuo je Đakić.

Iskreno sam sretan što danas ovdje vidim puno mladih te što će uskoro općina Crnac dobiti i novi vrtić, jedan od preko tristo koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede. Danas imamo mlade načelnike, ravnatelje, mladog župana, dolaze nove generacije na što smo ponosni i učinit ćemo sve da zaustavimo odlazak mladih iz naše domovine. Kada je ova Vlada uspjela riješiti problem Agrokora i spasila desetke tisuća radnih mjesta te izbjegla situaciju da naša domovina opet uđe u krizu, vidimo da se radi o sposobnim ljudima, ljudima koji znaju da zemlju vode na put boljeg života, zaključio je Josip Đakić. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”505244″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content