Učenici OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice prezentirali svoj projekt Bijele rode

Učenici 2. razreda O.Š. August Cesarec iz Špišić Bukovice sa svojom učiteljicom Anitom Jendrašić provode projekt Bijela roda. Nakon mjeseci rada na projektu i stečenih novih znanja o ovoj zaštićenoj vrsti, u srijedu svoj projekt su prezentirali svojim prijateljima, učiteljima, ravnateljici škole Marijani Novak Stanić i zamjenici načelnika općine Saneli Djak.

2
Foto: virovitica-nature.hr

Na poziv učenika i njihove učiteljice, u provedbu projekta se uključila i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, edukativnim predavanjem o bijeloj rodi koje je održala ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo. Osim što su naučili nešto novo o bijeloj rodi i njezinom seobenom putu, prisutnima su prezentirani i rezultati monitoringa bijele rode na području Virovitičko-podravske županije i općine Špišić Bukovica, a saznali su i kako je nastalo i kako djeluje Oporavilište za bijele rode u sklopu Informativno edukativnog centra Dravska priča u Noskovcima.

4 1
Foto: virovitica-nature.hr

Učenici, ponosni što se jedino gnijezdo bijele rode u naselju Špišić Bukovica nalazi na krovu njihove škole, prisutnima su podijelili svoje kreativne radove i letak projekta, predstavili ideju da bijela roda bude maskota škole, te da se na ulazu u školu uredi edukativni kutak na temu bijele rode, te zamolili za podršku u realizaciji te ideje i općinu Špišić Bukovica. (virovitica-nature.hr)

6 1
Foto: virovitica-nature.hr
7 2
Foto: virovitica-nature.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content