Ususret Viroexpu 2019: Viroviticu posjetio Bernard Šrajner opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH

Bernard Šrajner, opunomoćeni ministar/ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH, posjetio je Viroviticu kako bi definirao sve detalje nastupa Republike Slovenije na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu, gospodarstva, poduzetništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., koji će se od 15. do 17. ožujka održati u Virovitici, a na kojem je Slovenija – Zemlja partner.

Bernard Šrajner je, nakon sastanka u HGK Županijskoj komori Virovitica, uz direktora HGK ŽK Virovitica, Milana Vanđuru, posjetio Grad Viroviticu gdje se je sastao s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovim suradnicima. Potom je u Virovitičko-podravskoj županiji održao sastanak sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te direktorom Viroexpa i pročelnikom za gospodarstvo, poljoprivredi i europske fondove VPŽ Bojanom Mijokom.

Republika Slovenija će se na sajmu predstaviti u četvrtak 14. ožujka, u 14,00 sati na Gospodarskom forumu, na kojem će tema biti „kako poslovati s Republikom Slovenijom“. Gospodarski forum će se održati u prostoru Visoke škole u Virovitici. Na njemu će se doznati karakteristike gospodarske suradnje Hrvatske i Slovenije, kao i Virovitičko-podravske županije s ovogodišnjom Zemljom partner Viroexpa.

Opunomoćeni ministar/ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH, Bernard Šrajner, potom je obišao i: Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnički inkubator u Virovitici, Visoku školu u Virovitici, kao i novu halu Viroexpoa, koja se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, gdje će se od 15. do 17. ožujka održati 24. izdanje ovog, među tri najznačajnija gospodarska sajma u Hrvatskoj. Nova hala bit će prvi projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”510077″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content