VANADIS S NOVIM SADRŽAJIMA Priprema se prijava projekta na natječaj prekogranične suradnje s Mađarskom

Nakon što je proteklog tjedna objavljen drugi Poziv Interreg V-A programa prekogranične suradnje s Mađarima, u Pečuhu je u ponedjeljak, 4. veljače održan inicijalni sastanak na kojem je dogovoreno partnerstvo gradova Virovitice i Pečuha na projektu obnove Vanadisa, nekadašnjeg omiljenog okupljališta mladih u središtu grada.

IMG 00375d59cc59b4cc13c2e88b9e421442 V
Foto: virovitica.hr

Nositelj projekta bit će Grad Virovitica, a nakon što se razrade projektne aktivnosti s obje strane, u planu je prijava do svibnja ove godine. Inače, Grad za ovaj projekt ima kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju s važećom građevinskom dozvolom.

IMG 0af957003fad9017939e8584bd777252 V
Foto: virovitica.hr

Sastanku na kojem je dogovoreno partnerstvo nazočili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Pečuha Páva Zsolt, ravnateljice razvojnih agencija VIDRA i VTA, Emina Kovač i Tihana Harmund, Miroslava Bato iz Razvojne agencije VIDRA, Rabine Kovács Eszter iz Ureda gradonačelnika Pečuha, Méhes Károly iz Kulturnog okruga Zsolnay.

IMG 3501d164c30973667c8e2e51677b53f4 V
Foto: virovitica.hr

Obnova Vanadisa namijenjena je prvenstveno mladima te bi im ovaj prostor u budućnosti služio za organizaciju raznih manifestacija, ali i provođenje slobodnog vremena. Vanadis je uvijek bio mjesto okupljanja mladih, a tako će biti i ubuduće samo s novim, bogatijim i raznolikijim sadržajima.

Osim dogovora oko partnerstva na projektu, sudionici sastanka dotakli su se i drugih tema pošto Virovitica i Pečuh imaju mnogo projekta od zajedničkog interesa, a samim time i potencijala za suradnju.

IMG 11f679c8309f9fa78f33d52214303c00 V
Foto: virovitica.hr

– Na sastanku smo se dotakli onih čimbenika koji su od iznimne važnosti za razvoj gospodarstva pograničnog područja. U tom pogledu, razgovarali smo o obnovi autobusne linije između Virovitice i Pečuha te smo istaknuli i želju da se obnovi stara trasa željezničke pruge Virovitica – Barcs. Razgovarali smo i o brzoj cesti koja bi trebala ići od Pečuha prema Szigetvaru i Barcsu te nastavku preko Virovitice prema Zagrebu i Ljubljani, a gradonačelnik Pečuha govorio nam je i o proširenju piste zračne luke koja se nalazi nedaleko od Pečuha – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin koji je ovom prilikom nazočne upoznao s aktivnostima na izgradnji brze ceste D12, projektom Megazone Zapad II, kao i geotermalnim potencijalom. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content