Vincekovo pitomačkih umirovljenika

Hrvatska udruga umirovljenika Općine Pitomače tradicionalno je i ove godine, usprkos malom kašnjenju, obilježila Vincekovo. Na fešti u restoranu „Verica“ Pitomača u četvrtak, 31. siječnja 2019. okupilo se čak 135 umirovljenica i umirovljenika i zajednički obilježilo ovaj vinski blagdan.

Za tu prigodu pripremili su nekoliko trsova, koje je glavni meštar ceremonije Mirko Cerjan okitio kobasicama iz svojeg culanka, a potom nakon svečanog govora zalio kvalitetnim aršanjskim vinom.

Obrezao je i neke trsove, čije loze su spremljene u staklenu vazu s vodom, uz napomenu da kad na toplom loze propupaju i pokažu se grozdići, biti će oni indikatori roda u ovogodišnjoj berbi.

Zbor umirovljenika pritom otpjevao je dvije prigodne pjesme i to šaljivu melodiju „Vncekovo“ koju je osmislila članica Ružica Cerjan i pjesmu „Dojdite stari prijatelji“.

Ispilo se tu više kupica pravoga aršanjskoga vina. Nastavilo se zajedničkom večerom i u veselom raspoloženju pjesmom i plesom uz band Opijum i legendarnog Franju Barišića. Pitomački umirovljenici su obilježili svoj omiljeni blagdan – Vincekovo. (pitomaca.hr, bm)

[g-gallery gid=”505550″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content