Virovitičke košarkašice do devet godina s dvije pobjede na pragu odlaska na završnicu prvenstva Regije Sjever

Iako se košarkašice Virovitice do devet godina starosti ove godine natječu u Regionalnoj ligi Sjever zajedno sa ekipama dječaka i mješovitim ekipama u istom godištu upisale su dvije jako važne pobjede.

Naime te pobjede su ih odvele na prag odlaska na završnicu prvenstva Regije Sjever koja obuhvaća pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Iako se očekivalo da će na virovitičkim “malcima” ostale ekipe nabijati koš razliku već na prvom turniru održanom u Bjelovaru pokazalo se da redovit dolazak na treninge i ozbiljan rad mogu pomrsiti račune jačima. Prvu utakmicu popularni “malci” odigrali su protiv domaće mješovite ekipe Koprivnice sastavljene od dječaka i djevojčica. Dvoboj je imao poseban značaj jer je Koprivnica u prvoj utakmici slavila sa “pola” koša te je pobjeda Virovitičanki bila imperativ kako bi ostali u utrci za završnicu. Nakon izjednačenog početka drugo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju Virovitičanki. Čelična obrana na čelu sa srčanom Petrom Grbac i efikasan napad koji je predvodila Mia Jerbić uskoro je rezultiralo osjetnom prednošću Virovitičanki. U strijelce su se upisale i Dorotea Blažičević i Katarina Kanjka, a gotovo nepogrešiva u izvođenju lopti bila je Lana Grabić. Iako se očekivao pad u igri ulaskom mlađih igračica Lucija Kovačević, Tea Pospišil, Tessa Luna Keserica i Ana Lesić “grizle” su u obrani te protivnicima nisu dopustile niti da dođu do lopte. Utakmicu je obilježilo i nekoliko važnih skokova Lucije Petras i Lavinije Subota te dvije iznimno važne presječene lopte Eme Kovačević na kraju prvog dijela kada se lomio rezultat. Na kraju je semafor ispisao velikih 25:10 i slavlje Virovitičanki moglo je početi.

IMG f27c264e04a05a0c21a0a768d3b5598f V Custom e1549282093755
foto: ŽKK Virovitica

Za ŽKK Virovitica nastupile: Ana Lesić, Petra Grbac 4, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Tea Pospišil, Lavinia Subota, Katarina Kanjka 1, Dorotea Blažičević 3, Mia Jerbić 17, Lucija Petras, Ema Kovačević i Lana Grabić.

Pomalo surov raspored netom po završetku prve utakmice donio je Virovitičankama utakmicu protiv ekipe DHPG Drnje koju su u velikoj većini činili dječaci. Iako je umor odnio preciznost i snagu iscrpljeni “malci” dale su sve od sebe. Nužnost promjena velikog broja igračica zbog umora odnijela je lepršavost u igri te je svaki koš odlučivao pobjednika. Ipak u odlučujućim trenucima Mia Jerbić i Dorotea Blažičević pokazale su prisebnost dok je odlučujući koš iz slobodnih bacanja postigla Petra Grbac. Na kraju je bilo tijesno i odlična čelična obrana u posljednjih nekoliko napada izdržala je napade dječaka te je prednost ostala na strani Virovitičanki.

Za ŽKK Virovitica nastupile: Ana Lesić, Petra Grbac 1, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Tea Pospišil, Lavinia Subota, Katarina Kanjka, Dorotea Blažičević 3, Mia Jerbić 3, Lucija Petras, Ema Kovačević i Lana Grabić.

Između utakmica su održane igre gdje su Virovitičanke pokazale svu raskoš svog talenta pa se uz dvije pobjede Lucije Petras i Petre Grbac na prošlom turniru na završnicu plasirala i Mia Jerbić ostvarivši pobjedu u poligonu. Odlična je bila i malena Ana Lesić koju je u finalu slobodnih od pobjede dijelio posljednji ubačaj.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content