VRIJEDNA POMOĆ FONDOVA Suhopolje dobiva reciklažno dvorište u Pčeliću

Općina Suhopolje organizirala je danas (četvrtak) početnu konferenciju na kojoj je predstavljen početak provedbe projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje”.

Za ovaj projekt Općini Suhopolje je odobreno 85% sufinanciranja iz Kohezijskog fonda u iznosu od 2.088.565 kuna, što je 13,5% sufinanciranja iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 331.713 kuna te će Općina Suhopolje sudjelovati sa svega 36.857 kuna.

Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijedit će se odvojeno prikupljanje otpada na području općine Suhopolje i obližnjih jedinica lokalne samouprave koje nemaju potrebnu infrastrukturu. Također, kroz brojne promidžbene aktivnosti informirat će se stanovništvo općine Suhopolje o prednostima reciklaže po okolišu, njegovu zaštitu i očuvanje, a predviđenim informativno-obrazovnim aktivnostima educirat će se šira javnost.

suhopolje reciklazno 7 e1550157838981

Projekt su predstavili načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i viša stručna suradnica za poljoprivredu i projekte EU Općine Suhopolje Ivona Bišćan.

-Ovo je svakako buđenje svijesti, a projekt je našao plodno tlo na području upravo naše Općine. Reciklažno dvorište bit će smješteno u naselju Pčelić, a riječ je o površini iza Društvenog doma. Zahvaljujem svim službama koje su sudjelovale u ovoj priči, a posebno agenciji VIDRA i djelatnicima Općine Suhopolje koji su ‘podmetnuli leđa’ za ovu priču – poručio je načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.

suhopolje reciklazno 1

Bišćan je rekla više o samoj funkcionalnosti reciklažnog dvorišta.

-Svi spremnici su u skladu s Pravilnikom o gospodarenju otpadom, a bit će smješteni na 1808 m2 s tri parkirna mjesta, nadstrešnicom i prostorom za osoblje. Ovo će biti mjesto gdje će stanovnici moći donijeti veće količine i tamo ih zbrinuti kako bi se što brže i lakše riješili otpada, ali i potaknuli na bolje odvajanje istog – zaključila je Bišćan.

Konferenciji je nazočila i Zorica Hegedušić predsjednica Općinskog vijeća i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, ts, bg, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”507142″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content