ZA POMOĆ GDCK ORAHOVICA Humanitarcu Pierru Chollatu nagrada Hrvatskog Crvenog križa

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Orahovica održana je mala svečanost povodom dodjele nagrade Hrvatskog Crvenog križa. Naime, orahovačko društvo predložilo je francuskog humanitarca dr. Pierra Chollata za posebnu nagradu HCK.

-Dr. Pierre Chollat je predsjednik udruge ”Doktor na licu mjesta” koja godinama humanitarno pomaže u cijelom svijetu, a u suradnji s humanitarnom organizacijom Fraternite catalogne Croatie i našim Ivanom Perkovićem i Orahovici, odnosno našem društvu. Tim povodom smo ga predložili za ovu nagradu što je HCK na našu veliku sreću i prihvatio. Riječ je o nagradi povodom 140 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske, 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji HCK i 25 godina samostalnog nacionalnog društva, a nagrada je za izniman doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa – rekao je predsjednik GDCK Orahovica Pavao Ramić.

1902nagradack 2 Custom e1550607347682

Dr. Chollat je to više nego zaslužio, on je veliki čovjek koji je unatoč svim svojim životnim problemima, a imao je zdravstvene probleme opasne po život, konstantno dolazio i dolazi dostaviti pomoć te redovito i sam sudjeluje u istovaru s velikih kamiona.

-Od srca mu hvala za sve – poručio je Ramić koji je također nešto ranije postao dobitnik iste nagrade.

Dr. Chollat bio je iznimno zahvalan orahovačkom društvu i HCK.

-Sve što mi radimo je od srca i ništa nije teško. Zahvaljujem se orahovačkom Društvu što su nas predložili, a HCK-u na dodjeli ove nagrade koja će biti veliki motiv više da nastavimo raditi i davati još više sebe kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je Chollat.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content