Zamjenik župana Darko Žužak, najavio raspisivanje Javnog poziva za braniteljske udruge s područja županije

Na sjednici Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, koja je održana uz predsjedavanje Mate Bubaša, te nazočnost zamjenika župana Darka Žužaka, nazočio je i savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Anto Krišto. Govorilo se o novom zakonu o hrvatskim braniteljima, novim zakonskim smjernicama koje su stupile na snagu od 1. siječnja.

Bilo je govora i o sistematskim pregledima hrvatskih branitelja koji se provode u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Općom bolnicom Virovitica. Zainteresirani za sistematske preglede i nadalje se mogu prijavljivati za njih, kod Ante Krište u Virovitici. Bilo je govora i o budućem Domu hrvatskih branitelja u Virovitici, a zamjenik župana Darko Žužaka, najavio je kako će uskoro Virovitičko-podravska županija raspisati javni poziv za braniteljske udruge s područja VPŽ.

Inače, Županijska HVIDR-a motivira braniteljske udruge koje gravitiraju pri općinama i gradovima za organizacijskom radionica i radnih sastanaka, vezano za sva aktualna pitanja hrvatskih branitelja. Tamo gdje nema braniteljskih udruga, organizaciju radionica i radnih sastanaka, na sebe će preuzeti HVIDR-a VPŽ. Prvi takav radni sastanak, održat će se 9. ožujka u Gradini, s početkom od 10,00 sati, a na njemu će nazočiti i načelnik Općine Gradina, Marko Ajček. U ožujku će radni sastanci biti održani još i u Čađavici, te Špišić Bukovici. (vpz.hr)

branitelji 2
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content