100 GODINA GIMNAZIJE U VIROVITICI Održano ekipno natjecanje “Rokovi matematičari”

Prepuna dvorana Gimnazije Petra Preradovića pokazala je kako matematika ipak nije “bauk”, čak ni u subotu, rano ujutro. U povodu proslave 100 godina Gimnazije u Virovitici, održano je natjecanje “Rokovi matematičari”, koje je uz Gimnaziju organizirala i Udruga prirodoslovaca “Ω7” iz Virovitice.

-Prvo ekipno natjecanje “Rokovi matematičari” održano je prije deset godina u povodu proslave dana sv. Roka, a ovo današnje natjecanje je aktivnost koja je smještena u Tjedan darovitih učenika, odnosno u proslavu 100. godišnjice Gimnazije te u otvorenja Centara izvrsnosti koje je otvorila Virovitičko-podravska županija – istaknula je ravnateljica Gimnazije Jasminka Viljevac te dodala kako je ponosna što je sve objedinjeno u jednu cjelinu.

Na ovogodišnjem natjecanju, znanje su odmjerile 53 ekipe u 4 kategorije. U kategoriji Alfa za osnovne škole, natjecao se 12 ekipa, u kategoriji Beta za gimnazije, 12 ekipa, u kategoriji Gama za tehničke škole 6 i u kategoriji Delta za strukovne škole 9 ekipe.

U “Rokovim” matematičarima sudjeluju OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Suhopolje, OŠ I.B. Mažuranić iz Virovitice, OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice i OŠ Luka iz Sesveta.

Srednjoškolci iz Gimnazije Bjelovar, Gimnazije Požega, Srednje škole Marka Marulića Slatina, Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Tehničke škole Virovitica, Strukovne škole Virovitica, Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici te Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice.

-Na Rokovim matematičarima sudjelujemo drugu godinu za redom. Odlučili smo odmjeriti snage i ove godine, pa se nadamo najboljemu – istaknuli su učenici Tehničke škole Virovitica te dodali kako su ovdje također zbog dobre ekipe i zabave.

Natjecanje “Rokovi matematičari” uveličale su ravnateljica OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice, Sanjica Samac, Azru Razlog, voditeljicu i predsjednicu Udruge prirodoslovaca “Ω7” te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, Vesna Šerepac koja je i otvorila natjecanje.

Uslijedili su nastupi izvrsnih učenika, ponosa Gimnazije Petra Preradovića, Martine Žagar koja je izvela monolog “Ja sad idem van”, Lana Stevanovski, koja je na gitari izvela Carcassijevu etidu, Tene Pokupić koja je izvela monolog te recitacija Leona Davidovića.

Rezultati natjecanja, kao i pobjednici, bit će poznati u večernjim satima.

(www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko-Hock)

[g-gallery gid=”513778″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content