AKCIJA “PLITVICE” Ratni vojni invalidi u čast stradalih hodali od Humljana do Jankovca

Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata povodom obilježavanja pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića i akcije „Plitvice“ organizirala je memorijalnu hodnju hrvatskih ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja u dužini od 15 kilometara, od prve crte obrane sela Humljani do parka prirode Jankovac, u čast pogibije Stjepana Mlakara,prvog hrvatskog policajca s ovog područja .

-Hodnjom odajemo počast  poginulom redarstveniku Josipu Joviću, hrvatskom policajcu Stjepanu Mlakaru, Miri Košćaku koji su poginuli od tenkovske mine, svim pripadnicima hrvatske policije, kao i svim braniteljima koji su poginuli u obrani Republike Hrvatske.

Zahvaljujem u ime županijske HVIDR-e svima koji su se odazvali ovoj hodnji koja je još jedan dio mozaika koji stvaramo, da se nikada ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i uspomena na žrtve naših hrabrih branitelja diljem Hrvatske – rekao je predsjednik HVIDR-e VPŽ i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš na startu utrke u Humljanima. Sudionici hodnje odali su počast Stjepanu Mlakaru i Miri Košaćku paljenjem svijeća na mjestu njihove pogibije u Pušini, odnosno Slatinskom Drenovcu.

U hodnji su sudjelovali članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Orahovice i Čačinaca te Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, a logističku potporu, u vidu pripreme ručka i dočeka na Jankovcu, odradili su članovi Udruge branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ-Orahovica i članovi Udruge ”Zdravo trčanje” iz Osijeka.
– Ovom putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u hodnji i logističkoj potpori. Hvala Javnoj ustanovi Park prirode Papuk i njenom ravnatelju Alenu Jurencu, Slatinskoj banci i DVD-u Čačinci na financijskoj i materijalnoj pomoći u organizaciji hodnje – istaknuo je prilikom dolaska na Jankovac, Mato Bubaš. (www.icv.hr, vg,adf)

[g-gallery gid=”517847″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content