DA SE MENE PITA Evo što ste rekli kako biste “stali na kraj” pijanim vozačima na cesti

Gotovo svakog tjedna rubrike crne kronike pune su izvješća o prometnim nesrećama koje su skrivili pijani vozači. Nerijetko najteže prođu kolateralne žrtve, suvozači, putnici i svi oni koji se u trenu nesreće nađu u drugom vozilu na cesti. Policija već provodi niz preventivnih mjera, programa i akcija, na terenu su svakodnevno, vikendom prate kako se vozači odnose prema “četirima ubojicama na cesti – brzini, alkoholu, pojasu i mobitelu”. No ne mogu biti na svakoj prometnici u županiji 24 sata dnevno, niti trebaju. Novčane kazne, oduzimanje vozačke i negativni prekršajni bodovi kao da ne donose željen rezultat, a to je savjesniji stav vozača koji sjedaju za volan i pritom odlučuju ne samo o vlastitom, nego i o životima svih drugih sudionika u prometu u tom trenu.

Zato smo vas, dragi čitatelji, u rubrici “Da se mene pita” ovoga puta pitali za mišljenje, komentar i prijedloge na pitanje: “Kako stati na kraj pijanim vozačima na cesti?”

Vaša mišljenja poprilično su slična, dok bi jedni drakonski povećali kazne za teže prekršaje, drugi su za trajno oduzimanje vozačke dozvole pa čak i automobila. Neki su ponudili i “kreativnija” rješenja. Ovo su najpopularniji komentari. (www.icv.hr)

da se mene pita

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content