Damir Najmenik novi predsjednik Ogranka Matice hrvatske Orahovica

Članovi Ogranka Matice Hrvatske Orahovica održali su svoju izvještajnu i izbornu skupštinu. Kako je to već uobičajeno, Ogranak svoje Skupštine održava svake dvije godine pa je tako i ovoga puta predsjednik Zorislav Milković predstavio izvješće o radu u posljednje dvije godine.

-U svom djelovanju težimo primjeni temeljnih vrijednosti Matice hrvatske. Prvenstveno smo se uključivali u kulturna zbivanja na lokalnom orahovačkom području i njegovanju kulturno-povijesne baštine. Matica svojim odnosom prema kulturi snažno doprinosi osobnoj uljudbi pojedinca, kao i obogaćivanju hrvatskog duhovnog obzorja. U protekle dvije godine organizirali smo niz književnih večeri, predavanja, izložbi, koncerata ozbiljne glazbe i drugih događaja želeći u svom gradu podignuti razinu svijesti kulture. U našim aktivnostima nastojim, što je to više moguće, uključiti mlade, a većinu naših programa i usmjeravamo ka mladima. Zahvaljujem Gradu Orahovici i gradonačelnici, svim tvrtkama i institucijama te posebno svim članovima Ogranka na dugogodišnjoj suradnji te ugodnom i zanimljivom druženju – rekao je predsjednik Milković čime se nakon punih 18 godina oprostio od mjesta predsjednika orahovačkog Ogranka.

2003matica 4 novi predsjednik Damir Najmenik

– Bili smo sjajan tim koji se svojski trudio raditi na podizanju kulture u gradu. U svom radu na mjestu predsjednika Ogranka ponosan sam na sva događanja koja smo organizirali, a posebno na jedan od najvažnijih naših djela, a to je izdavanje monografije ”Orahovica 1228.-.2008.” autora Ive Mažurana čije smo bili nakladnik i članovi uredništva i to je ono što će ostati trajno. Iako više nisam predsjednik, Matica je u meni i ja iz nje ne mogu otići zato sam i ostao kao predsjednik Nadzornog odbora, jer želim pomoći mladim kolegama da razvijaju njen rad. Isto tako, ravnatelj sam srednje škole pa je to nekako suđena suradnja s Ogrankom. Siguran sam da će novo vodstvo biti još bolje, a ja ću kao i moje kolege biti tu i pomoći koliko god budemo mogli – zaključio je Milković. Nakon ostalih podnesenih izvješća, pristupilo se izborima za novo vodstvo Ogranka pa je tako za novog predsjednika jednoglasno izabran dosadašnji tajnik Damir Najmenik. Dopredsjednica je Emica Parašilovac, tajnica Ida Milković te članovi Pavo Leko, Ivana Maričić, Ivana Pavelić, Katarina Najmenik, Alen Unferderber, Marijana Čelig-Hlobik, Jelena Mihelčić i Ivan Cigler. Novi Nadzorni odbor čine Zorislav Milković kao predsjednik te članovi Danko Horvatin i Dragan Zubak. Novi predsjednik Damir Najmenik predstavio je i plan rada za naredno dvogodišnje razdoblje.

2003matica 6

 

-Zadatak članova Ogranka je nastavak bogate i slavne tradicije, ali i prilagodba novim uvjetima života i rada. Naši zadaci bit će promicanje kulturnog, umjetničkog i znanstvenih života u našoj sredini, njegovanje i proučavanje povijesno-kulturne baštine lokalne sredine, organizacija znanstvenih i stručnih predavanja, izložbi, predavanje i slično, zatim razvijanje suradnje s umjetničkim, znanstvenim i prosvjetnim institucijama i udrugama te poticanje izdavačke djelatnosti. Nadam se da ćemo svojim radom biti uspješni barem kao prošlogodišnje vodstvo, a to bi značilo iznimno uspješno – rekao je novi predsjednik Najmenik. Na kraju Skupštine starom vodstvu na čelu s profesorom Zorislavom Milkovićem na iznimno uspješnom i plodnom radu te čestitku novoizabranom uputili su dugogodišnji predsjednik i veliki prijatelj orahovačkog Ogranka Matice hrvatske Stjepan Sučić, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak te pročelnica JUO grada Orahovice Marija Šafer. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

2003matica 3 Stjepan Sučić u obraćanju

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content