DRUGI OD JEDANAEST NA PODRUČJU VPŽ Počeli radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Ćeralijama

Danas (ponedjeljak) u Ćeralijama, mjestu u općini Voćin, svečano su započeli radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića. Radove su zajednički, polaganjem kamena temeljca, otvorili potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

– Ministarstvo poljoprivrede kroz program ruralnog razvoja financira izgradnju oko dvjesto vrtića u Republici Hrvatskoj, uglavnom u ruralnim područjima, mjestima sa manje od pet tisuća stanovnika. Većinu tih vrtića Ministarstvo poljoprivrede financira u stopostotnom iznosu, tako da neće biti dodatnih opterećenja za općine i gradove u kojima se vrtići grade. U Virovitičko-podravskoj županiji je jedanaest vrtića koji su prijavljeni i koji su dobili potporu Ministarstva poljoprivrede, a jedan od tih je ovaj u Ćeralijama. Voćin je naša najmlađa općina u Hrvatskoj sa, možda, najviše djece po glavi stanovnika i apsolutno su zaslužili da, osim u Voćinu, vrtić imaju i u Ćeralijama kako se djeca ne bi morala više voziti u Voćin – rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te dodao da kada se izgradi svih 200 vrtića, od kojih je većina nova, a tek manji dio ide u rekonstrukciju, pokrit će se sve potrebe za ovom vrstom odgojno-obrazovnih institucija u Hrvatskoj.

56120049 276100679948112 2421903183149268992 n Custom

-Nakon izgradnje nove škole, danas smo ovdje u Ćeralijama na otvaranju početka radova za novi vrtić. Ovo je početak radova za drugi vrtić od ukupno jedanaest koji će se graditi na području naše županije i siguran sam da su to projekti koji će poboljšati kvalitetu života u ruralnim područjima, ali i biti poticaj roditeljima i obiteljima se šire, kao i poticaj za ostanak na ovim područjima i Virovitičko-podravskoj županiji. Vrtić, kao obrazovna ustanova, mnogo znači za odgoj i obrazovanje djece i samim time ta su djeca spremnija za daljnje obrazovanje u školama – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 7937 Custom 1

– U našoj, najmlađoj općini u Republici Hrvatskoj, moramo razvijati ono što je najpotrebnije, a to je infrastruktura upravo za one najmlađe, i to je politika koji mi u općini Voćin slijedimo dugi niz godina, te pratimo našu dječicu od rođenja pa do njihovog osamostaljenja na način da sufinanciramo boravak djece u Dječjem vrtiću Jelenko u Voćinu u kojemu roditelji boravak svoje djece plaćaju dvjesto kuna mjesečno, a ostalo Općina. Budući vrtić u Čeralijama je od vitalne važnosti zato što su upravo Ćeralije najmlađe mjesto u općini Voćin, a time i najmlađe mjesto u Hrvatskoj. Vrtić u Voćinu je prepun, pa se ukazala potreba, a i prilika kroz mjeru ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, za takvim objektom koji je u realizaciji i zbog toga sam izuzetno sretan – nije skrivao zadovoljstvo početkom radova na novom dječjem vrtiću u Ćeralijama načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

IMG 7921 Custom

Svečanom obilježavanju početka radova na novom dječjem vrtiću u Ćaralijama, uz već spomenute potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i načelnika Općine Voćin, nazočili su načelnici Općina s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnici županijskih, gradskih i općinskih institucija te zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i Igor Pavković, kao i mještani Ćeralija.

Dječji vrtić u Ćeralijama bit će izgrađen kroz projekt mjere ruralnog razvoja koji financira Ministarstvo poljoprivrede, uz sufinanciranje Općine Voćin. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 3,7 milijuna kuna. Kada se završi, u njemu će mjesto pronaći 30-ero djece uz nekoliko novozaposlenih djelatnika. Radove na izgradnji vrtića izvodit će tvrtka IDM gradnja d.o.o. iz Našica.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”516697″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content