Ekipe ”Simpsoni” i ”Jedan” pobjednici Međuškolskog natjecanja Hrvatskog Crvenog križa održanog u Slatini

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina bila je domaćin Međuškolskog natjecanja podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojemu su se natjecale ekipe škola sa slatinskog područja. Natjecanje je i ove godine organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.

U kategoriji podmlatka natjecalo se šest ekipa osnovnih škola Mikleuš, Ekgena Kumičića Slatina, Josipa Kozarca Slatina, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Davorin Trstenjak Čađavica i Voćin, dok su se u kategoriji mladeži natjecale dvije ekipe iz Srednje škole Marka Marulića Slatina.

IMG 6424

Prvo su mjesto u kategoriji podmlatka osvojili članovi ekipe ”Simpsoni” OŠ Josipa Kozarca vođeni mentoricom Ljiljanom Peretin, druga je bila ekipa ”Hedas 12345” OŠ Eugena Kumičića vođena mentoricama Kristinom Premec i Renatom Grahovac, dok su na trećem mjestu završili ”Peseki” iz OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice s mentorom Đorom Đorđevićem. Četvrto mjesto pripalo je ekipi ”Ružee” OŠ Voćin s mentoricom Anamariom Banovac, peti su bili ”Mačići” iz OŠ Mikleuš s mentoricom Milkicom Sarajlić Kolundžija, a šesti ”Spasitelji” iz OŠ Davorin Trstenjak Čađavica s mentoricom Marijom Majer.

U kategoriji mladeži pobijedila je ekipa ”Jedan”, a druga je bila ekipa ”Pomoć”, obije iz Srednje škole Marka Marulića Slatina pod vodstvom mentorice Mirjane Drenski.

 

media share 0 02 04 2898dc5c1f185d00b11bd4befd78fd9de8aa13e3878fbc45e9cfc81c86067d84 Picture

Prvoplasirane ekipe podmlatka (”Simpsoni”) i mladeži (”Jedan”) sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju HCK koje će biti održano u subotu, 16. travnja 2019. godine, u Valpovu.

Koordinator ovog natjecanja bio je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vlatko Jelenčić. U povjerenstvu za natjecanje mladeži bili su: Ljiljana Peretin, Andreja Jurčević i Lareta Žubrinić, a u povjerenstvu za natjecanje podmlatka: Mirjana Drenski, Ljubica Medved i Rade Perić. Suci na radilištu iz prve pomoći bili su licencirani liječnici Ivica dr. Fotez i Miroslav dr. Venus. Na natjecanju je aktivno sudjelovao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić kao šminker zadužen za realistične izrade rana i ozljeda ”unesrećenih”. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)[g-gallery gid=”512286″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content