FOTO Doznajte rezultate Županijske smotre i natjecanja izvannastavnih glazbenih aktivnosti osnovnih škola VPŽ

U srijedu, 20. ožujka u virovitičkom Centru kulture otvorena je Županijska smotra i natjecanje izvannastavnih glazbenih aktivnosti osnovnih škola Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o svojevrsnom natjecanju talenata u plesu, pjevanju i sviranju, u kojem je sudjelovalo oko 260 učenika i njihovih učitelja iz škola s područja županije. Domaćin ove smotre bila je OŠ Vladimir Nazor, a uz učenike iz ove virovitičke škole nastupili su i učenici iz OŠ Suhopolje, OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Eugena Kumičića Slatina i Osnovne katoličke škole u Virovitici.

Županijsku smotru je otvorio gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, a na početku same smotre sve nazočne je pozdravila i ravnateljica škole domaćina Sanjica Samac.

Rezultati:

Dobitnici Zlatne plakete:

U kategoriji A2 – dvoglasni zbor Zlatna plaketa pripala je Pjevačkom zboru Osnovne škole Suhopolje pod vodstvom mentorice Irene Maras s 53 osvojena boda, Pjevačkom zboru Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica pod vodstvom mentorice Katarine Margetić s 50 osvojenih bodova te Pjevačkom zboru Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina s 47 bodova, pod vodstvom mentorice Ivane Vencl.

DSC1114 Custom e1553255977935
foto: OŠ V. Nazor

U kategoriji A1 – jednoglasni zbor najbolja je bila Glazbena radionica Osnovne škole Suhopolje s 54 boda pod vodstvom mentorice Irene Maras, Mali zbor Katoličke osnovne škole u Virovitici s 50 osvojenih bodova te Mali Slavuji (mentorica Katarina Margetić) iz Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica s 46 bodova.

U kategoriji B2- solo pjevanje dobitnica Zlatne plakete je Tea Tomljanović (mentorica Irena Maras) iz Osnovne škole Suhopolje s 45 bodova.

U kategoriji E2 – ples – popularna glazba najbolja je bila Plesna skupina Osnovne škole Suhopolje (mentorica Jasna Jović) s 54 boda te Plesna skupina Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica s 45 bodova (mentorice: Jiřina Lukaš i Antonija Čevelak).

Dobitnici Srebrne plakete:

U kategoriji B2 – solo pjevanje Srebrnu plaketu dobile su Antea Lukač iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica (mentorica Katarina Margetić) s 40 bodova te Lorena Majdak iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica (mentorica Katarina Margetić) s 36 bodova.

DSC 0291
foto: OŠ V. Nazor

U kategoriji D1 – komorni sastav najbolji je bio Kvintet OŠ Davora Trstenjaka Čađavica (mentorica Sara Mojzeš) s 41 bodom.

U kategoriji H1 – Glazbeno stvaralaštvo srebrnu plaketu dobile su Željana Žagar i Lana Kostadinović, obje iz Osnovne škole Augusta Cesarca Špišić Bukovica (mentorica Dijana Habijanec). Željana je osvojila 40 bodova, a Lana 33 boda.

U kategoriji sudjelovanje bez natjecanja nastupila je Ivana Bertić (mentorica Dijana Habijanec) iz OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica.

(www.icv.hr, ml, ts)

[g-gallery gid=”516027″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content