FOTO Eurogolovi Egrija i Lončareka, Suhopolje na stadionu Park lako protiv čačinačke Mladosti

Na stadionu Park u Suhopolju danas (subota) je odigrana prva utakmica 15. kola prve županijske nogometne lige.

U derbiju kola snage su odmjerili jesenski prvak i vodeća momčad lige Suhopolje te jesenski viceprvak, čačinačka Mladost, drugoplasirana momčad na ligaškoj ljestvici. Sudeći po svemu, ovo je trebala biti uzbudljiva i neizvjesna utakmica do posljednje minute, ali epitet derbija nije opravdan.

Nie to bila utakmica u kojoj su prilike sijevale sa svih strana. U prvom dijelu apsolutna dominacija domaće momčadi rezultirala je s dva zgoditka. Nakon što je u protivničkom 16-ercu srušen Prugovečki, glavni sudac pokazao je na bijelu točku. Precizan je bio domaći kapetan Menegati. Vrlo borben u domaćim redovima bio je i M. Sertić, pa se pred kraj prvog dijela izborio za jednu loptu na 20-ak metara i neobranjivo pogodio u donji desni kut gostujućeg vratara Nađa. Najrazigraniji u gostujućim redovima bio je Jukić, ali momčad iz Čačinaca u prvom je dijelu bila prilično bezopasna. Treba izdvojiti dva ubačaja iz kuta i jedan slobodan udarac sa 20-ak metara, koji je završio u “živom zidu” domaće momčadi. Na predah se otišlo domaćim vodstvom 2:0.

IMG 9169 Custom

Nakon samo 10 minuta igre u nastavku, nakon drugog žutog kartona igru je morao napustiti Sertić, strijelac drugog pogotka. Gosti iz Čačinaca počeli su vršiti pritisak i igrati ofanzivnije, ali bez pravog učinka u završnici. Takva igra omogućila je domaćoj momčadi nekoliko sjajnih kontri, a dvije su bile kobne za gostujućeg vratara. Egri je zabio golčinu sa otprilike 25 metara. Vratar čačinačke Mladosti “izašao je s vrata”, a Egri je fantastičnim lobom pogodio za, sada već nedostižnih 3:0. Do kraja utakmice treba izdvojiti nekoliko gostujućih pokušaja, ali svaki od njih završio je pokraj gola danas, vrlo sigurnog domaćeg vratara Dumenčića.

Desetak minuta prije kraja utakmice Suhopolje je stiglo do 4:0, što je bio i konačan rezultat. Neumorni Lončarek nekoliko je puta probijao po lijevoj strani, a na kraju takav jedan proboj okrunio je i zgoditkom, i to ne bilo kakvim. Nakon dugog remplanja s gostujućim igračem izborio se za poziciju, iz koje je fantastično pogodio lijevom nogom iskosa. Lopta je imala prilično čudnu putanju, a gostujući vratar Nađ bio je i ovog puta nemoćan. Na samom kraju utakmice sjajnu priliku za 5:0 imao je Ibriks, ali ovog puta bio je neprecizan.

IMG 2245 Custom

Sve u svemu, lagana pobjeda domaće momčadi. Nogometaši Suhopolja iskoristili su dobivene prilike na najbolji mogući način. Čačinčani nisu uspjeli iskoristiti domaći igrački deficit nakon Sertićevog crvenog kartona, pa su tako danas ostali uskraćeni za pogodak.

Titulu igrača utakmice danas je zaslužio domaći nogometaš Ivan Egri. Osim sjajnog pogotka za 3:0, odradio je odličan posao u veznoj liniji, a izuzetno uspješan bio je kako u napadačkom dijelu tako i u obrambenim zadacima.

-Ovim putem čestitam gostujućoj momčadi na fer igri, a najveće čestitke idu našim dečkima. Super smo se borili, imali smo igrača manje, postigli četiri pogotka drugoplasiranoj ekipi na tablici i vrlo sam zadovoljan konačnim ishodom – rekao je nakon utakmice I. Egri te prokomentirao današnji eurogol:

-Tako nešto slično isprobao sam u jednoj pripremnoj utakmici, ali neuspješno, no eto, danas je sjelo kako treba, u pravom trenutku.

IMG 9191 Custom e1553368660284

Suhopolje je ovom pobjedom skočilo na 39 bodova, šest više od drugoplasirane Mladosti, izravnog konkurenta za naslov prvaka prve županijske nogometne lige.

-Očekivao sam puno više od Suhopolja, imali su ukupno četiri prave prilike i to su iskoristili, ali sve u svemu, ništa posebno nisu pokazali i nisam fasciniran njihovom igrom. Mi smo dominirali cijelim drugim poluvremenom, ali nažalost nismo iskoristili svoje šanse – riječi su gostujućeg stratega Velimira Treska, koji je zbog suspenzije današnju utakmicu gledao sa tribina suhopoljskog stadiona.

Suhopolje – Mladost Čačinci 4:0
Igrač utakmice: Ivan Egri

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”516346″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content