FOTO “Fašenjak u Sopju”: Druf spaljen, maškare preuzele vlast

Okupljanjem maškara u sopjanskom Mjesnom domu u nedjelju, 3. ožujka, započeo je ovogodišnji ”Fašenjak u Sopju”.

Već po dolasku maskiranih Sopjana vidjelo se kako će i ovogodišnji spojanski ”Fašenjak” biti prepun veselja, smijeha, plesa, uglavnom zagarantirne dobre zabave. Početak zabave pod maskama označio je ”meštar” od maškara kojemu je, pomalo nevoljko, načelnik Općine Sopje Berislav Androš uručio ključ Općine na čuvanje naredna dva dana. ”Meštar” od maškara potom je pročitao presudu kojom se osuđuje krivac za sve nevolje u prošloj godini.

IMG 5789 Custom

– Vidjeli smo kak’ nam izgleda selo i kak’ bošporaši žive, penzija mala, a socijala još manja. Ponadali smo se da će nam biti bolje kada smo prošle godine spalili onog ”Trumpa”, da nas više ne pljačka, ali ne. Temeljem Fašenjskog zakona, maškaranski sud bošporaške Fašenjske Republike, danas je u prisutnosti deset svjedoka i pet vještaka donio presudu krivcu za sve naše nedaće, okrivljeniku Drufu. Osudili smo ga na vješanje i spaljivanje, neka mu izgori organ i kesa. Ožalošćenoj udovici Pepelnici izjavljujemo iskrenu sućut. A sad molim inkvizitore da postupe po presudi – stoji, između ostalog, u presudi okrivljeniku Drufu za sve nedaće koje su Sopjane zadesile u prošloj godini.

IMG 5814 Custom

Dok su inkvizitori u pratnji maškara pristupili izvršenju presude zloglasnom Drufu, vrijedne domaćice, članice KUD-a Podravac Sopje, pripremale su ukusne domaće krafne kojima su se maškare osladile nakon vješanja i spaljivanja omraženog im DRUFA.

Druf je izgorio, a maskirana zabava se nastavila uz taktove Boss banda.

IMG 5779 Custom

Ovogodišnji ”Fašenjak u Sopju” organizirali su članovi KUD-a Podravac uz pokroviteljstvo Općine Sopje.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”511022″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content