FOTO Hrvatskim braniteljima s područja općine Gradina prezentiran novi Zakon o braniteljima

U organizaciji Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održan je radni sastanak sa hrvatskim braniteljima iz općine Gradina.

Sastanak je održan u Velikoj vijećnici Općine Gradina, a uz velik broj branitelja s područja općine Gradina nazočili su predsjednik ZUiČ HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja u područnoj jedinici Virovitica Ante Krišto, upravna referentica za hrvatske branitelje (Ured državne uprave VPŽ – Odjel za hrvatske branitelje i zaštitu žrtava rata) iz Domovinskog rata Karmela Špoljarić, član Odbora hrvatskih branitelja Zdenko Blažičević te “domaćin” ovog sastanka, načelnik Općine Gradina Marko Ajček.

IMG 7930 Custom

Dio hrvatskih branitelja s područja općine Gradina nisu ostvarili svoja prava koja su im zajamčena u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima, a upravo je ovaj sastanak bio najbolja prilika kako bi dobili sve potrebne odgovore.

-HVIDRA i Županijski Odbor potenciraju ovakve radne sastanke, kako bi se Zakon o hrvatskim braniteljima prezentirao ljudima na terenu, jer velik broj ljudi nije u mogućnosti doći po informacije u nadležne Urede, a ono što je najbitnije, to su konkretni odgovori na njihova pitanja – rekao je M. Bubaš.

Glavna tema sastanka bila je provedba novog Zakona o hrvatskim braniteljima, ali i prepreke, odnosno najveći problemi s kojima se suočavaju na putu do potraživanja svojih prava.

IMG 7911 Custom

-Mislim da su branitelji dobili jasne odgovore na svoja pitanja. Na tribini je bilo četrdeset ljudi, što je zaista zavidan broj. Iskreno se nadam da će ovaj radni sastanak u Gradini potencirati i sastanke u drugim općinama i gradovima. Ovim putem se zahvaljujem na gostoprimstvu načelniku Općine Gradina Marku Ajčeku, načelniku koji ima sluha za potrebe hrvatskih branitelja – zaključio je Bubaš.

Sljedećeg tjedna predviđen je radni sastanak za hrvatske branitelje s područja općine Čađavica.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”512189″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content