FOTO Kako ostvariti svoja prava mogli su saznati hrvatski branitelji s područja općine Čađavica

Nakon što je u Gradini 10. ožujka predstavljen Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji, jučer (utorak) je u organizaciji Općine Čađavica i Udruge HVIDR-a Slatine te u suorganizaciji Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije, u čađavačkom Mjesnom domu održan radni sastanak sa hrvatskim braniteljima s područja općine Čađavica.

Sastanak je pozdravnim riječima svim nazočnima, među kojima su bili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, predsjednik ZUiČ HVIDR-a i predsjednik Odbora za Hrvatske branitelje Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čađavica Josip Piskać, Nenad Križić i drugi, otvorio načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, a o samom zakonu govorili su savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja u Područnoj jedinici Virovitica Ante Krišto, pročelnica Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, voditelj HZZO-a Područnog ureda Virovitica Tonček Moslavac i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Marija Bajan-Prokl.

IMG 6495 Custom 1

Glavna tema sastanka, na kojemu je prisustvovalo 73 hrvatska branitelja, bila je provedba novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ali i prepreke, odnosno najveći problemi s kojima se suočavaju na putu do potraživanja svojih prava. Sastanak je bio interaktivan, tako da su nazočni mogli postavljati pitanja koja ih zanimaju o njihovim konkretnim slučajevima, koji je svaki za sebe specifičan te na taj način saznati kome se obratiti za ostvarivanje svojih prava.

IMG 6498 Custom 1

Predsjednik slatinske HVIDRA-e Ilija Nikolić pozvao je sve hrvatske branitelje s područja općine Čađavica da se slobodno obrate djelatniku u Ured HVIDRA-e Slatina, koji se nalazi u zgradi Gradske uprave Grada Slatine na adresi Trg sv. Josipa 10, svakim danom osim subote od 9.00 do 12.00 sati, kako bi im se pokušalo pomoći.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”512903″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content