FOTO Mali poduzetnici orahovačkih Brlića pokazali neprocjenjiv gospodarski potencijal

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica ovog tjedna obilježava projektne dane pod nazivom “Mali poduzetnik”.

U projektnu priču uključeni su svi učenici i učitelji škole, svatko sa svojom realizacijom, a idejni začetnik kao i svake godine je ravnateljica Maja Škraba.

-U okviru cjelovite kurikularne reforme posebna pažnja posvećuje se unapređivanju financijske pismenosti u sklopu predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema poduzetništvo za osnovne i srednje škole. U tom duhu smo i pokrenuli ovaj tjedan poduzetništva i evo već prvoga dana smo svi zajedno puno toga korisnog naučili i zajedno uživali – kaže ravnateljica Škraba.

Učenici razredne nastave matične škole u Orahovici u hodniku ispred svojih razreda pripremili su Palačinkijadu. Ispečeno je na stotine palačinki, a također su određeni broj ispekle majke učenika te učiteljice. Palačinke su prodavane po simboličnim cijenama, a sav prihod ide za rad učeničke zadruge “Hlapić”.

2603projektnidani Palačinkijada 3 Custom

U dvorištu Područne škole Nova Jošava bio je pravi mali gospodarski sajam. Učenici su prodavali sadnice biljaka, ukrašene limenke, kompote koje su sami pravili i mnoštvo drugih stvari.

-Cilj našeg projekta bio je naučiti djecu poslovima koje uglavnom njihovi roditelji kod kuće rade, a nisu teški da i sami to učine. Tako su naučili kako saditi i presađivati biljke, izraditi okvir za fotografije, izrađivati čestitke, upoznali su rad s dekupaž tehnikom, naučili su kako posijati sjeme, na kraju krajeva kako biti mali poduzetnik. Sve što je skupljeno na sajmu bit će utrošeno za nužne stvari koje nam u školi nedostaju kao što su nova zemljopisna karta, pano, sportska oprema, nove lektire ili ormarić za sportsku opremu. Svi učenici su uložili ogroman trud kao i njihovi roditelji i zaslužuju svaku pohvalu – rekla je jedna od učiteljica područne škole Kristina Nerovčić.

Projektni dani u orahovačkoj osnovnoj školi trajat će do kraja tjedna.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”516809″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content