FOTO Malo “šaketanja”, dva crvena kartona i pobjeda Dinama iz Predavca na Vegeški

Nogometaši Virovitice danas (subota) su na domaćem terenu ugostili Dinamo iz Predavca, a bila je to utakmica 16. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Na žalost domaćih navijača, Virovitičani su doživjeli prvi poraz u proljetnom dijelu prvenstva. Nije ovo definitivno bio dan za pulene trenera Samuela Spudića. Gostujući strateg Slavko Prišćan nije se došao braniti na Vegešku, što se vidjelo od samog početka utakmice.

Prvih 15-ak minuta proteklo je više u “ispipavanju” snaga, a ubrzo je iz “ničega” gostujuća momčad stigla do vodstva. Za 0:1 poentirao je Josip Gegić u 19. minuti. Virovitica je do sredine prvog dijela djelovala bezopasno. Treba izdvojiti pokušaj Denisa Kovača sa ruba 16 metara, ali lopta je završila iznad grede gostujućeg vratara Džolana.

MG 2093

Nastavilo se istim tempom, igralo se uglavnom na sredini terena, domaći su uspjeli stvoriti nekoliko prilika, ali ništa što bi ozbiljnije ugrozilo Dinamovčane. I tako sve do 38. minute, kada je domaća obrana nespretno reagirala u jednom pokušaju gostujućeg napadača da se sjuri pred vratara Krešimira Tomljanovića, a sudac Koprić nije previše dvojio te je pokazao na bijelu točku. Za 0-2 ponovno je precizan bio Gegić. Bilo je jasno da će se Virovitica teško vratiti u utakmicu.

A onda i dramatičan završetak prvog poluvremena. Nakon što je domaći igrač Krešimir Crvenka dobio udarac u glavu od gostujućeg igrača Orača, a sudac nije vidio tu situaciju, podigle su se tenzije, a ubrzo je nastala gužva i naguravanje, koje se ubrzo smirilo. To je bio tek početak, jer već u sljedećem duelu na sredini terena dogodio se isti scenarij. Ovoga puta vidjeli smo i malo “šaketanja”, pa su dva igrača poslana ranije pod tuš. Crveni karton u domaćim redovima zbog udaranja dlanom u prsa, kako stoji u službenom zapisniku, dobio je Slaven Marković, dok je kod gostiju igru morao napustiti Ivan Orač, iz istog razloga. Na predah se otišlo rezultatom 0:2.

Trener Spudić opet je uspio motivirati svoje igrače u svlačionici, pa su u drugi dio krenuli odlučnije, a cilj je bio postići zgoditak u ranoj fazi drugog dijela. Upravo se to i dogodilo, nakon jedne gužve loptu je iza Džolana uspio pospremiti Matko Reščić u 48. minuti utakmice. I to je bio rezultat koji se do kraja utakmice nije mijenjao.

MG 2061

Imala je Virovitica svojih prigoda, prije svega iz ubačaja iz kuta, ali nije bilo prave završnice. Jednom je probao i Skoko s nekih 20-ak metara, ali siguran je bio Džolan. Gosti su stvorili do kraja još jednu opasnu priliku, ali fantastično je obranio Tomljanović.

Najbolji igrač u domaćim redovima bio je Matko Reščić, koji je postigao zgoditak te pružio domaćim navijačima vjeru u pozitivan krajnji rezultat. Sjajnu obrambenu rolu odradili su i Sandi Kovač te Tomislav Blažević.

Virovitica – Dinamo Predavac 1:2
Najbolji igrač u redovima Virovitice: Matko Reščić

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”517659″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content