FOTO Maratonci, sudionici ultramaratona “Od malog do velikog Vukovara” prošli kroz Slatinu

Na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team iz Našica, a u zajedničkoj organizaciji s Udrugom maratonaca Heroji ne umiru iz Popovače, Udrugom maratonaca VPŽ Glasnici istine, Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, održava se drugi Memorijalni ultramaraton pod imenom “Od velikog do malog Vukovara”, odnosno od Vukovara do Sunje.

Maratonci, sudionici ovog ultramaratona, danas (subota) u 12.30 sati stigli su u Slatinu te se zaustavili u Parku 136. slatinske brigade gdje su ih dočekali predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja i predstavnici Grada Slatine, zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i pročelnik u Uredu gradonačelnika Krunoslav Šarabok. Pozdravne i riječi potpore maratoncima su uputili zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i Ilija Nikolić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina.

IMG 7823 Custom

Nakon pozdravnih riječi, svi zajedno, polaganjem upaljenih lampiona i molitvom, odali su počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. Molitvu je predvodio slatinski župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić.

Poslije odavanja počasti, dio maratonaca je nastavilo put, a ostali su se okrijepili i ručali u prostorijama koje koristi Udruga maratonaca VPŽ Glasnici istine. Ručak za sudionike ultramaratona “Od velikog do malog Vukovara” zajednički su pripremili Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ i Udruga HVIDR-a Slatina.

Ime utrke “Od velikog do malog Vukovara” je simbolično, naime, Sunja je 27 km udaljena od Siska, a mnogi su, zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata, taj grad nazivali “malim Vukovarom”. Sunja je izdržala četverogodišnje napade i agresiju, te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara. Maratonci su startali jučer, 22. ožujka, u 21 sat u Vukovaru, a dolazak u Sunju planiran je sutra, 24. ožujka, u 12 sati.

IMG 7869 Custom

– Ovaj ultramaraton trči se štafetno, tako da u cijeloj dionici od 349 kilometara netko od nas trči, a drugi se odmaraju, a ekipe se mijenjaju svakih deset kilometara. Na našem putu dočekuju nas predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici gradova i općina kroz koje prolazimo, sa okrijepom ili, kao ovdje u Slatini, ručkom, odnosno večerom – rekao je predsjednik Udruge maratonaca VPŽ Glasnici istine Pavo Tutenov po dolasku u Slatinu te se zahvalio na lijepom dočeku, okrijepi i ručku.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”516286″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content