FOTO Marin Čavić u dramatičnoj utakmici donio vrijednu pobjedu orahovačkom Papuku

Nogometaši orahovačkog Papuka upisali su vrijedne domaće bodove u derbiju 15. prvenstvenog kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, kontra trećeplasirane momčadi ljestvice, Ferdinandovca.

Papuk je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, postigao dva pogotka, dva puta uzdrmao vratnicu i promašio dva čista “zicera”, dok je gost s druge strane imao tek jednu pravu prigodu, kada je domaći vratar Varjačić skinuo udarac nakon “jedan na jedan” situacije s gostujućim napadačem.

Papuk je poveo već u šestoj minuti susreta pogotkom Marina Vukomanovića. Nakon niza sjajnih prigoda, 2:0 postignuto je tipično “papukovski”, duga lopta prema neuhvatljivom Marinu Čaviću koji je pretrčao braniča gostiju, došao oči u oči s vratarom i mirno pokraj njega poslao loptu u mrežu. Činilo se kako je Papuk sve riješio, ne samo pogocima, već odnosom snaga na terenu, jer su Orahovčani dominirali svih 45 minuta.

Papuk Ferdinandovac Marin Vukomanović lijevo strijelac prvog pogotka za Papuk Custom

No, u drugom dijelu potpuno drugačija slika, Papuk se neobjašnjivo povukao, prepustio inicijativu gostima što je Ferdinandovac kao iskusna i čvrsta momčad znalački iskoristio.

Uslijedilo je niz napada i prigoda, a najveća prijetnja Papukovom golu bili su ubačaji u šesnaesterac. Jedan takav u 55. minuti krivo je procijenio Papukov vratar Varjačić koji je odletio u prazno, a Robert Kožar parabolom šalje loptu u mrežu. Taj je pogodak podigao goste koji su odlučno krenuli po izjednačenje i to su postigli u 77. minuti iz jedne brze kontre, kada je sam na drugoj vratnici ostao Luka Jasenko i zakucao loptu u mrežu.

Papuk Ferdinandovac 5 Custom

Taj drugi pogodak kao da je malo razdrmao Papuk, koji je, želeći ostati ukorak s vodećim Tehničarom, morao po sva tri boda. Orahovčani su vrlo brzo stvorili nekoliko prigoda, a onda se ponovno ukazao igrač utakmice Marin Čavić. Primio je jednu loptu na nekih 20 metara od gola, sjajno se riješio svog čuvara i sjurio prema kaznenom prostoru, rutinski zaobišao vratara i poslao loptu u mrežu za veliku Papukovu pobjedu.

Gosti su do kraja još nešto pokušali, no bodovi su ostali u Orahovici.

Papuk Ferdinandovac 4 Custom

-Mislim da smo ipak zaslužili ovu pobjedu, iako je bilo jako teško. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, drugo nešto lošije, no moram reći da smo i kod 2:1 za nas imali nekoliko izglednih prilika, koje nismo realizirali i tako je to u nogometu, primiš za izjednačenje, no pokazali smo još jednom karakter i odnijeli važne bodove. Ne tražim alibi, ali doista imamo jako puno ozlijeđenih i načetih igrača, srećom pa sada imamo i dužu klupu pa se nekako krpamo. U drugom dijelu to nije izgledalo onako kako smo se dogovorili, zbog niza ozljeda pokušao sam neke igrače i odmoriti, ali s druge strane je jedna jako dobra momčad Ferdinandovca, koja se pokazala kao sjajan i čvrst protivnik i kada se sve to poklopi, dogodi se što se dogodilo, no pobjeda je tu i to je najvažnije – rekao je trener Papuka Darko Krsnik, koji će svoju momčad idućeg vikenda povesti na novi derbi i to onaj županijski, u Pitomaču.

Papuk Ferdinandovac 1 Custom

Hoće li ekipa biti kompletna?

-Nastavljamo onako kako idemo od početka prvenstva, smireno utakmicu po utakmicu. Tjedan dana je pred nama da se dobro pripremimo za taj derbi, vjerujem da će se svi dečki oporaviti i tako ćemo lakše do pozitivnog rezultata. Mi igramo bez imperativa, za sebe, dečki daju sve od sebe jer vole ono što rade i to je ono najvrjednije u ovoj momčadi – zaključio je Krsnik.

Papuk Ferdinandovac 3 Custom

Igrač utakmice ponovno je briljantni Marin Čavić, nerješiva enigma za svaku obranu u ligi.

-Utakmicu smo trebali riješiti još u prvom dijelu, puno smo toga promašili i to nam se skoro obilo o glavu. No, momčad se ponovno pokazala kao iznimno karakterno jaka, nismo klonuli, dapače stisnuli smo još jače i eto uspjeli. Nadam se da ćemo pobjednički nastaviti i u Pitomači – rekao je Marin Čavić.

Koliko je ova pobjeda važna, govori i činjenica da je vodeći Tehničar remizirao u Križevcima pa se Papuk sada približio samo na bod do lidera.

Papuk Ferdinandovac 6 Custom

Papuk Orahovica – Ferdinandovac 3:2
Najbolji igrač u redovima Papuka: Marin Čavić

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content