FOTO Virovitica i Papuk teško do pobjede, Bušetina lako protiv Rezovca, ispala čačinačka Mladost

Danas (nedjelja) su odigrane preostale utakmice 4. kola županijskog nogometnog kupa, a s obzirom da proljetni dio ligaške sezone još nije započeo, na većini odigranih utakmica nogomet je iznenađujuće bio na iznimno visokom nivou.

Čvrsta i napeta utakmica odigrana je u Borovi, gdje se županijski drugoligaš suprotstavio Virovitici, članu 4. lige BJ-KC-VT. Gosti su na kraju stigli do minimalne pobjede zgoditkom Krešimira Crvenke.

-Prije svega tvrda utakmica. Borova je posložena momčad, motivirana i čvrsta. Mi smo ušli dobro u utakmicu i stvorili nekoliko prilika, koje nismo realizirali i nakon toga polako dolazi do pada u igri, gdje su domaćini imali dvije lijepe prilike. U drugom poluvremenu postepeno pritišćemo, stvaramo neke poluprilike, ali i ostavljamo više prostora za kontre domaćina. Iz jedne naše akcije dolazimo do kornera gdje Crvenka zabija za 1:0. Teško, ali cilj smo ostvarili i prošli dalje. Žao mi je što smo ostali bez Marina Đurđevića na neko vrijeme, kojemu je u jednom duelu u prvom poluvremenu “pukao” nos i ubrzo je završio na Hitnoj – rekao je gostujući strateg Samuel Spudić.

U Bušetini su utakmicu odigrala dva županijska prvoligaša, domaća Bušetina 1947. i Rezovac. Scenarij sličan onom jesenas u prvenstvenoj utakmici, lagana pobjeda domaćeg sastava 4:0, koji je od 15. minute odradio s igračem manje zbog isključenja Luke Brlasa. Svakako treba napomenuti da su gosti propustili realizirati jedanaesterac. Zgoditke za domaći sastav postigli su Antonio Klasić dva te po jedan Janko Brlas i Ivan Topić.

IMG 8168 Custom

-Današnja utakmica pokazala je naznake iz prvog dijela ligaške sezone, naš rad, kompaktnost i bit ćemo opet opaki protivnici svima u prvenstvu. Uz pravilan rad, naravno, možemo se nositi bez problema sa svim momčadima iz vrha tablice. Čestitam Rezovcu na fer i korektnoj igri – izjavio je nakon utakmice trener domaće momčadi Željko Janeš.

Orahovački Papuk kao vodeća momčad 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica stigao je do pobjede na gostovanju u Ćeralijama, u jednoj napetoj i neizvjesnoj utakmici, kod domaćeg županijskog drugoligaša 1:2. Zgoditke za Papuk postigli su Marin Čavić i Miroslav Rukavina.

U Novoj Bukovici četvrtoligaš Slatina je bez većih problema došao do pobjede nad domaćim županijskim drugoligašem Zrinskim. Do odmora dva zgoditka postigao je Matija Bubaš. U nastavku za Slatinu su još dva gola postigli Domagoj Jendrašić iz kaznenog udarca i Matej Potočki iz igre, dok je počasni zgoditak za domaću momčad dao Tomislav Kurtić iz kaznenog udarca.

Na stadionu Park snage su odmjerila dva županijska prvoligaša, vodeća momčad lige Suhopolje i Voćin. Domaćin je odradio utakmicu bez većih problema i na kraju slavio rezultatom 4:0. Pogotke su upisali Sertić dva te Babec i Šoštar po jedan.

Jedno od najvećih iznenađenja dogodilo se u Čačincima gdje je domaća Mladost, inače jesenski viceprvak 1. županijske lige ugostila Mikleuš. Gosti su na poluvremenu imali prednost 0:1, nakon 90 minuta igre bilo je 2:2. Golove za Mladost dali su Periša i Ramić, dok je za Mikleuš dva puta poentirao Jančić. U izvođenju jedanaesteraca uspješnija je bila gostujuća momčad i tako s konačnih 3:6 prošla u sljedeće kolo kupa.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”512535″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content