Godišnja skupština DVD-a Čađavica: Dodijelili zlatne plakete i zahvalnice zaslužnim članovima

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čađavica u subotu, 9. ožujka, održalo je 96. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su, uz 39 članova DVD-a Čađavica, nazočili i predstavnici brojnih vatrogasnih društava i raznih udruga s područja općine Čađavica te institucija.

Nakon što je izabrano radno predsjedništvo kojim je predsjedavala Željka Beneta, izvješće o radu i plan rada podnio je predsjednik DVD-a Čađavica Petar Budimir, prema čijim riječima društvo trenutno broji 55 članova.

Tijekom prošle godine, između ostalog, održano je nekoliko radnih akcija na uređenju vatrogasnog spremišta, okoliša, kao i vatrogasne opreme kako bi u svakom trenutku bila spremna za eventualne intervencije od koji je zabilježeno nekoliko ispumpavanja bunara i podruma, dok, na svu sreću, nije zabilježen niti jedan požar. Odrađeni su liječnički pregledi vatrogasaca, a predstavnici DVD-a prisustvovali su na sjednicama Vatrogasne zajednice VPŽ. Isto tako, u svibnju 2018. godine nekoliko je operativaca DVD-a Čađavica sudjelovalo u velikoj pokaznoj vježbi povodom 25. obljetnice Vatrogasne zajednice VPŽ na Javorici.

20190309 183606

Uz financijski plan za ovu godinu, DVD Čađavica nastavit će sa svojim redovitim aktivnostima poput obilježavanja blagdana sv. Florijana, organizacije smotre vatrogasaca i opreme, stručnog osposobljavanja vatrogasaca i nabave potrebne opreme te sudjelovanja na gradskom i županijskom natjecanju na kojima su do sada ostvarivali odlične rezultate. Planira se i posjet školi s ciljem informiranja i edukacije djece o vatrogastvu.

Nakon što je Željka Beneta podnijela izvješće Nadzornog odbora, a Josip Molnar Verifikacijske komisije, sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Čestitke na radu u protekloj godini, uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju, članovima DVD-a Čađavice uputili su predsjednik DVD-a Starin Milenko Radulović, predsjednik DVD-a Vraneševci Dražen Šomođi, predsjednik DVD-a Noskovci Silvio Vida te predstavnik DVD-a Zvonimirovac Goran Golub, zatim u ime Vatrogasne zajednice VPŽ zapovjednik Stjepan Venus koji je istaknuo kako je dobra prevencija ključ obrane od prirodnih nepogoda, uključujući požare i poplave, te je zamolio prisutne vatrogasce da se odazovu na edukacije i usavršavanja za tehničke intervencije i zvanja koje su besplatne. Zapovjednik Venus je dodao kako je ostvarena suradnja s pokrajinom Tirol iz Austrije i kako su spremni donirati tehničko vozilo za potrebe DVD-a Čađavica, te da je potrebna obuka 5-6 članova za upravljanje tim vozilom.

U ime Općine Čađavica nazočne je pozdravio načelnik Mirko Rončević te je uz pohvale dosadašnjem radu, istaknuo nadu u još bolju suradnju tijekom narednog razdoblja gdje će Općina Čađavica i dalje financijski podržati, ne samo rad DVD-a Čađavica, već i svih ostalih DVD-a na području općine. Načelnik je naglasio ulaganje u mlade koji su budućnost i da svojim trudom svi zajedno moraju opravdati naslijeđe osnivača DVD-ova.

54523475 2141767779249544 6671219331889627136 n

Na skupštini je dodijeljeno deset zahvalnica, a za poseban doprinos razvoju DVD-a Čađavica dodijeljene su zlatne plakete s prigodnom statutom vatrogasca dugogodišnjim članovima Antunu Rapu i Stjepanu Jurkoviću.

Načelnik Rončević iskoristio je priliku i podijelio radna i zaštitna odijela dobrovoljnim vatrogasnim društvima Čađavica, Starin i Noskovci. Skupština je završila prigodnim domjenkom. (www.icv.hr, adf; Općina Čađavica)

[g-gallery gid=”512686″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content