HDZ VIROVITICA PROSLAVIO 29. OBLJETNICU Andrej Plenković: Brza cesta je naš cilj i mi ćemo ga ostvariti

U nazočnosti predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u Virovitici je u petak svečano obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a grada Virovitice.

Obljetnici osnutka najvažnije stranke u hrvatskoj povijesti, uz predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, prisustvovali su i potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Josip Šarić, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić, domaćin, predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, saborska zastupnica Vesna Bedeković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, načelnici s područja županije, koalicijski partneri, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ VPŽ, članice Zajednice žena i Katarina Zrinski i Mladeži VPŽ i grada Virovitice…

Sve prisutne prvi je pozdravio predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a za Virovitičko-podravsku županiju Marko Teskera koji je čestitao svim članovima 29. obljetnicu ujedno se prisjetivši trenutaka osnivanja HDZ-a za tadašnju bivšu općinu Virovitica.

MG 7927

Nazočne je potom pozdravio domaćin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji se osvrnuo na rad i djelovanje stranke, osobito na posljednjih 16 godina kako Hrvatska demokratska zajednica u kontinuitetu vodi Grad Viroviticu.

– Danas naš Grad ima proračun od 280 milijuna kuna. Radimo na 100-tinjak projekata kako gradskih, tako županijskih i državnih. No danas neću o projektima jer ih je zaista mnogo, ali imam političku obvezu i mandat spominjati jedan, a to je izgradnja brze ceste Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje. To je cesta koja doslovno život znači! Kao što je rekao ministar Tolušić, možda neće riješiti sve naše probleme, ali će nam dati veliki potencijal i vjetar u leđa, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin posebno se zahvalivši predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na potpori ključnim projektima za naš grad i županiju.

MG 7958

– Zahvaljujući Vašoj potpori nakon više od 10 godina nastojanja konačno smo potpisali ugovor za projektnu dokumentaciju za brzu cestu, imamo Upravu Hrvatskih šuma u našoj županiji, riješen je problem koji se pokušava riješiti već 18 godina, a riječ je o otpisu duga Županiji. 11 godina čekali smo na izgradnju dvorane i Centra za djecu s posebnim potrebama koji je danas, zahvaljujući upravo Vladi RH u visokoj fazi realizacije, dodao je I. Kirin.

Nazočnima se potom obratio potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

– HDZ ima najstručnije i najkompetentnije ljude i zato je danas rejting stranke suveren i premoćan. To je ono što ljudi vide. Oni vide tko radi i tko je odgovoran, a tko „prodaje maglu“ i destrukciju – rekao je župan Andrović istaknuvši važnost uključenosti mladih u stvaranju bolje budućnosti.

MG 7975

– HDZ je stranka koja se okreće mladim ljudima i upravo je po tome Virovitica postala prepoznatljiva. Puno je mladih dobilo priliku, i ja osobno, i to je smjer kojim ćemo nastaviti i dalje. Evo, mogu reći da su svi oni projekti o kojima smo pričali u kampanji u fazi realizacije i da smo većinu tih projekata ostvarili već do pola mandata. – rekao je župan Andrović ističući kako se politika HDZ-a očituje kroz sve projekte koji se su se proveli, provode se ili će se provoditi na našem području te kako oni pokazuju da se u HDZ-u zaista radi.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić zahvalio je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te svim ministrima i dužnosnicima na razumijevanju za projekte koji stižu iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

– Danas možemo biti zahvalni što ne moramo sto puta kucati na vrata i objašnjavati zašto nam je to potrebno. Vidi se da su Virovitica i sve općine jedno gradilište koje stvara pretpostavke za boljitak, boljitak koji moramo ostvariti za hrvatski narod– istaknuo je Josip Đakić izrazivši zadovoljstvo što se ciljevi HDZ-a uspješno ostvaruju na području naše županije.

MG 7997

– Ovaj Županijski odbor, na čijem sam čelu već dugo vremena, iznjedruje adekvatne ljude koji se svakodnevno bore s projektima i vizijom kako stvoriti veći napredak i boljitak za naše građane. Stručni, kvalitetni, vjerodostojni i uporni sigurno pobjeđuju u svakom pogledu. Narod to prepoznaje i pozivam vas da nastavite i dalje jer danas imate kome dati potporu, stvarati i vjerodostojno graditi Domovinu za koju su toliki životi pali. S ovim riječima vas pozivam – živimo u zajedništvu i slozi i zajednički se borimo i stvarajmo, jer samo tako možemo garantirati uspjeh i napredak – rekao je Josip Đakić.

HDZ-u grada Virovitice potom je 29. obljetnicu čestitao potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i potpredsjednik Vlade RH, Tomislav Tolušić.

– U ovih 29 godina prešlo se tisuće kilometara, stisnula ruku svakom stanovniku, sa svakim se razgovaralo ističući da ono što želimo napraviti kroz HDZ i kroz naša načela i vrijednosti ide u smjeru boljitka i kvalitetnijeg života u svih 13 općina i 3 grada. U svemu tome najbitnija je uvijek bila jedna riječ koja se teško stječe i lako izgubi, a to je povjerenje. Naše povjerenje prema vama, kao i vaše prema nama možemo pokazati rezultatima i projektima koje provodimo. U Općoj bolnici Virovitica u rad je pušten uređaj za magnetsku rezonancu, uskoro ćemo otvoriti novi dio bolnice, završiti dvorce u Suhopolju i Virovitici, halu za Viroexpo, poduzetničke inkubatore… To su projekti koji otvaraju perspektivu za kvalitetniji život i nadam se, bolju i svjetliju budućnost, rekao je Tolušić osvrnuvši se ujedno na nadolazeće izbore za Europski parlament.

MG 8017

– Rezultat HDZ-a nije sporan. Bit ćemo najjači kao i do sada, ali ono što ja želim je da, u ime ovih projekata koji su došli u Grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, ovaj Županijski i Gradski odbor, kao i ostali odbori na području naše županije, ostvare ne dobar, ne odličan, nego najbolji rezultat u RH, istaknuo je Tomislav Tolušić.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković je, čestitajući virovitičkom HDZ-u 29. rođendan, istaknuo kako HDZ, oslanjajući se na ostavštinu dr. Franje Tuđmana i učeći na svojoj povijesti, stvara budućnost, a o tome govore postignuća Vlade Republike Hrvatske. Rastu zaposlenost, plaće, BDP, investicije, rodiljne naknade, broj novorođene djece…

– Kada smo prvi puta okupili župane u Banskim dvorima krajem 2016. jasno smo rekli, vaši prioriteti su i naši prioriteti. To je partnerstvo nastalo 50-ak dana nakon početka rada naše Vlade. I nismo ostali na retorici. Ostali smo na vrlo jasnoj provedbi kroz tri temeljna stupa: partnerstvo, fiskalna i funkcionalna decentralizacija i konkretni projekti, istaknuo je A. Plenković osvrnuvši se potom na brzu cestu od Bjelovara do Terezinog Polja za koju je prošlog tjedna potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije.

MG 8061

– Bilo je ovdje skupova kada smo govorili o brzoj cesti. Ni sam nisam znao da je toliko godina čekana odluka o dokumentaciji. Siguran sam da će nakon Farkaševca cesta doći do Bjelovara, a nakon toga do Virovitice i Terezinog Polja. Morate imati jednaku mogućnost razvoja i komunikacije koja povećava promet i trgovinu, a samim time i razvoj ove županije. To je naš cilj i mi ćemo to ostvariti, kao što to ostvarujemo i sve druge važne projekte. Nije slučajno da je ministar poljoprivrede iz Virovitice, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova iz Vinkovaca, a ministar financija iz Slavonskog Broda. To je trokut koji omogućava da ono što je bitno ovom dijelu Hrvatske uistinu bude realizirano. Primjerice, 50 milijuna kuna iz 2017. godine za Opću bolnicu Virovitica, 4 milijuna kuna za CT i 8 milijuna kuna za magnetsku rezonancu koju smo pustili u rad je primjer i sukus našeg rada koji pokazuje da je Slavonija ovoj Vladi bitna, naglasio je Andrej Plenković. (hdz-virovitica.eu; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”510426″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content