HPD PAPUK KOD ŽUPANA Oni su zaljubljenici u prirodu i planine, ali i garancija da vas prilikom izleta neće tražiti HGSS ili helikopteri

Ako volite šetnje prirodom ili planinama, a ne želite da vas spašava HGSS ili da vas traže helikopterima, onda je za vas jedno od rješenja – vodiči. Oni će vas sigurno provesti kroz vrleti Papuka, upoznati s Bilogorom, reći gdje ima vrganja i kada ih „nigdje nema“. Oni znaju kako „zaobići zmiju“, gdje je Papuk najljepši, kako do Jankovca doći pješice, a da ne idete asfaltom. Povodom Međunarodnog dana planinara virovitičko-podravski župan u radnom je posjetu primio dvojac iz HPD-a Papuk, tajnika Marija Riplija, koji je ujedno i član Udruge Slavonski planinari, te vodiča HPD-a Papuk Kristijana Paljara.

IMG 4600
Foto: K. Toplak

U razgovoru s njima doznao je kako će HPD Papuk u četvrtak, 7. ožujka, u središtu Virovitice (kod sata), zajedno s HGSS-om Orahovica i Udrugom Slavonski planinari, obilježiti Međunarodni dan planinara (od 9 do 13 sati). HPD Papuk ima 190 članova, koji krstare Virovitičko-podravskom županijom, Slavonijom, ali i cijelom Hrvatskom, pa su samo tako, prošle godine, bili i na Paklenici, Velebitu, Dinari… Osim toga, u tijeku su i prijave za Opću planinarsku školu, a 24. ožujka idu na „Papučke jaglace“ u Veliku. Više o njima može se doznati na službenoj stranici hpd-papuk.hr. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content