Iz Tirola uskoro stižu vatrogasni kamioni i kombi DVD-ima u Suhopolju, Turnašici i Novoj Bukovici

Ukupno 12 vatrogasnih vozila, vrijednih više od 10 milijuna kuna, doći će na područje Virovitičko-podravske županije, u sklopu suradnje pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije.

Za dva su u srijedu, na prigodnoj svečanosti, dodijeljeni ključevi. Osmijeh s lica nisu skidali predstavnici DVD—ova iz Suhopolja i Turnašice, koji su dobili vatrogasne kamione, osim toga, kombi vatrogasno vozilo će do kraja ovog tjedna doći i u Novu Bukovicu. Ove godine, ostalih šest stići će na sljedeće adrese: Gornje Bazje, Kladare, Veliku Črešnjevicu, Četekovac, Špišić Bukovicu i Orahovicu. Dogodine, 2020. očekuje se i dolazak novih vatrogasnih vozila koja će dobiti: Voćin, Čačinci, JVP Slatina, kao i jedno akcidentno vozilo za područje naše županije koje će biti stacionirano u JVP Virovitica.

tirol vatrogasci 4

U pokrajini Tirol, u Telfsu, gdje se nalazi Austrijska vatrogasna škola, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, predvodi virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement. Tu je i predsjednik vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, kao i zapovjednica VZ VPŽ, Mateja Fras Venus. Osim toga, svečanosti uručenja vozila, nazočili su i načelnici općina, Pitomača (Željko Grgačić) i Suhopolja (Siniša Horvat). Na prigodnoj svečanosti, u ime pet kontinentalnih županija, čiji predstavnici se nalaze u Telfsu, (posrednik za ovaj projekt je bio zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić i koordinator pokrajine Tirol, Peter Logar nap.a.), prigodnim se riječima zahvalio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

tirol vatrogasci 8

Austrijska donacija vozila i vatrogasne opreme, ima za cilj kako bi našim vatrogasnim društvima pomogli u obavljanju redovnih dužnosti. Virovitičko-podravska županija je izabrana za donaciju jer se nalazi u hrvatskom vrhu po broju i učestalosti edukacija naših vatrogasaca, a da pritom i uz mala sredstva, ostvaruju sjajne rezultate. Uvjeti za donaciju vozila i opreme su bili: grijana garaža, motivacija za dobrovoljnim vatrogastvom, velik broj osposobljenih i educiranih, velik broj mladih vatrogasaca, ali i još veće poboljšanje u edukaciji i osposobljavanju. Inače, u Telfsu je održan i okrugli stol, na kojem su se susreli čelnici pokrajine Tirol s čelništvom političkih i vatrogasnih struktura pet kontinentalnih županija Republike Hrvatske. Tako je i službeno započela suradnja vatrogasaca pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije.

(www.vz-vpz.hr, www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content